Vaccinul Moderna a primit undă verde pentru autorizarea rapidă în Statele Unite

Joel Saget | AFP | Getty Images

Așa cum era de așteptat, un grup de experți a recomandat ieri Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) să acorde companiei Moderna autorizarea pentru utilizarea de urgență a vaccinului anti-Covid-19, scrie publicaţia ştiinţifică americană STAT.

Recomandarea a fost înaintată, cu toate că discuţiile purtate în privinţa vaccinului au  produs câteva surprize, inclusiv faptul că trei persoane au dezvoltat umflături ale feţei după ce au fost vaccinate. Toți au avut o istorie anterioară de a li se fi umflat faţa după tratamente cosmetice şi toate cazurile s-au soluționat după un tratament cu antihistaminice sau steroizi.

De asemenea, studiul derulat de companie a arătat  că vaccinul nu previne în totalitate îmbolnăvirea severă. Moderna a raportat 30 de cazuri severe în grupul placebo al studiului, dar a raportat și un caz sever în grupul celor care au primit vaccinul.

O mulțime de întrebări rămân, scrie STAT. Dar e neindoielnic că vaccinul Moderna va fi autorizat rapid în Statele Unite. Autorizarea este așteptată în cursul acestei zile. Votul experților în privința autorizării a fost copleșitor, 20 pentru și o abținere. Spre deosebire, vaccinul Pfizer a fost votat cu 17 pentru, 4 împotrivă și o abținere.

Distribuie:

Postaţi un comentariu