Sala Polivalentă, pregătită pentru meciul vieții (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Prima parte a acțiunii de amenajare a Sălii Polivalente Cluj-Napoca în spital de campanie a fost finalizată joi. Zeci de voluntari de la diverse asociații, dar și de oameni neafiliați, care au dorit să ajute, au montat peste 350 de paturi.

Foto: Dan Bodea

304 paturi pentru acomodare și tratament au fost instalate la parter, pe suprafața de joc, și la etajul întâi, iar 48 de paturi, montate în zona auxiliară, separat de cei bolnavi, au fost pregătite pentru pacienții vindecați.

Autoritățile se pregătesc astfel pentru cel mai negru scenariu în care locurile din spitalele din județ ar fi ocupate complet. Sala Polivalentă ar urma devină centru de triaj, cazare și tratare a cazurilor ușoare și medii.

Foto: Dan Bodea

„În situația actuală, este normal să se aibă în vedere toate scenariile, iar un astfel de proiect demonstrează preocupare și solidaritate. Apreciem inițiativa și-i felicităm pe cei implicați pentru alegerea de a contribui, alături de comunitatea clujeană și de autorități, la efortul comun pentru combaterea epidemiei de Covid-19”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Primarul Emil Boc a precizat că spitalul de campanie de la Sala Polivalenta va fi folosit doar în caz de urgență, și doar în cazul în care unitățile medicale din județ nu vor mai face față. „Sala Polivalentă este pregătită pentru un scenariu de urgență maximă la care sperăm să nu ajungem niciodată”, a punctat Emil Boc.

Foto: Dan Bodea

Odată terminate lucrările de pregătire de către voluntari, clădirea va fi preluată de autoritățile competente și finalizată pentru primirea cetățenilor bolnavi de COVID-19. Echipamentele medicale de la spitalul de campanie din Sala Polivalentă Cluj-Napoca, în valoare de 250.000 de euro, vor rămâne, post pandemie, în proprietatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Distribuie:

Postaţi un comentariu