Preşedintele Iohannis a luat cunoştinţă cu tristeţe că există valul patru al pandemiei

Foto: Digi24

Cea mai neagră zi a pandemiei l-a scos pe preşedintele Iohannis din autoizolare şi l-a îndemnat să convoace pentru mâine o şedinţă cu cei responsabili în gestionarea treburilor de sănătate publică.

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți cei responsabili pentru instituirea unor măsuri restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor”, a spus domnul Iohannis în cuprinsul unui mesaj astfel redactat încât să arate o stare sufletească amară a preşedintelui.

„Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă, fie că vorbim de certificatul verde, fie alte măsuri care să reducă mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și aplica, indiferent cât de nepopulare ar părea”, a mai spus preşedintele.

Admițând în premieră o „lipsă alarmantă de reacţie a autorităţilor”, domnul Iohannis a stabilit că nu e vremea identificării vinovaţilor, ci a căilor de stopare a virusului.

Orice alte teme trec în plan secund. Nimic nu e mai presus de viaţă şi trebuie să facem totul pentru a o proteja”, a declarat preşedintele, transmiţând un îndemn la vaccinare, purtarea măştii şi distanţare socială.

Distribuie:

Postaţi un comentariu