Preşedintele american a fost spitalizat. Casa Albă spune că nu va fi un transfer de autoritate

Foto: Saul Loeb/AFP

Președintele Trump a primit vineri un medicament experimental pentru tratarea Covid-19, potrivit unei note date publicităţii de medicul său, iar ulterior a mers la Centrul Medical Militar Național Walter Reed, unde va fi spitalizat pentru câteva zile, relatează New York Times.

Experţii consultaţi de CNN apreciază că spitalizarea preşedintelui e un semn că acesta este îngrijorat în legătură cu starea sa de sănătate.

Într-un scurt mesaj video postat pe Twitter, preşedintele a spus că „se descurcă foarte bine” și a sugerat că vizitează spitalul doar ca măsură de precauție.

Cred că o duc foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile funcționează”, a spus Trump în videoclipul de 18 secunde, filmat la Casa Albă cu puțin timp înainte de plecarea sa la spital. „Prima Doamnă se descurcă foarte bine”, a adăugat Trump.

Mesajul a fost primul tweet al domnului Trump de când a anunțat că el și soția sa, Melania Trump, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

Președintele nu a dat niciun semn vizibil de dificultate în timp ce se îndrepta pe peluza Casei Albe spre elicopterul Marine One, purtând un costum și cravată albastre și o mască. El nu a făcut declaraţii reporterilor aflaţi în apropiere.

La plecarea spre spital, președintele avea febră uşoară, congestie nazală și tuse, potrivit a două persoane apropiate domnului Trump, citate de NYT. El nu intenționează să-și transfere autoritatea către vicepreședintele Mike Pence, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere. „Președintele este la conducere”, a spus el.

Tratamentul primit de președinte este un cocktail de anticorpi dezvoltat de compania de biotehnologie Regeneron, potrivit notei date publicităţii de medicul său, Sean P. Conley. Domnul Trump ia, de asemenea, vitamina D, zinc, melatonină, aspirină și famotidină (un antiacid mai bine cunoscut sub numele de Pepcid), se spune în memo.

Rezultatele inițiale sugerează că tratamentul cu anticorpi artificiali dezvoltat de Regeneron poate reduce nivelul infecţiei din organism atunci când este administrat în primele faze ale bolii.

Mai multe despre acest tratamentul cu anticorpi concepuţi în laborator, aici:

Un gigant farmaceutic american a început testarea clinică a primului medicament dezvoltat special împotriva Covid-19

Distribuie:

Postaţi un comentariu