Presa locală denunță tentativa de cenzură din partea Grupului de Comunicare Strategică

În numele presei locale din România, protestăm ferm față de ultimele demersuri de la nivel guvernamental, menite să ascundă adevărata dimensiune a răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19 în România.

Încercarea de a ascunde răspândirea cazurilor pe județe și directivele adresate prefecților, de a nu informa presa, constituie încălcări grave ale libertății de exprimare.

Suntem de acord cu necesitatea unei informări corecte a populației, a combaterii fenomenului stirilor neconfirmate și al dezinformărilor, care, în situații de criză cum este cea de acum, provoacă reacții negative și panică. De aceea considerăm că o informare corectă, fără tentativa de a ascunde aspecte ale crizei, este absolut necesara.

Mass-media se manifestă ca un partener loial și bine intenționat al autorităților în campania de comunicare pe timp de criză. Tocmai de aceea, considerăm că nu se justifică asemenea decizii de ascundere a realității și de cenzură din partea Guvernului, care provoacă neîncredere și în ultima instanță, reacții de panică în rândul populației. Dorim să ajutăm, suntem determinați să fim în primul rând al efortului conjugat pentru a gestiona criza și de aceea cerem să fim respectati și să nu fim mințiți.

redacția Ziarul de Iași
Sorin Trocan – Arad 24
Maura Barbulescu – Arad 24
Cristian Andrei Leonte – Info Sud Est
Andreea Pavel – Info Sud Est
Bogan Stanciu – Transilvania Reporter
Vasilica Ichim – Crisana
Teo Baciu – inRoman.ro
Gabriel Baciu – inRoman.ro
Carmen Dumitrescu – Liber in Teleorman
Ramona Rosulescu – Gazeta de Dimineata, Hunedoara
Nicu Tasca – Jurnalul Văii Jiului
Catalin Stancu – Vrancea 24
Valentin Tudor – Gazeta de Sud
Redactia Transilvania Reporter
Asociatia Profesionistilor de Presa, Cluj
Redacția Zi de Zi
Freedom House România
Redacția Monitorul de Cluj
Redacția Mesagerul de Sibiu
Redacția Argeșul Online
Brîndușa Armanca, Revista 22

Lista semnatarilor rămâne deschisă.

Postaţi un comentariu