Municipiul Gherla intră în carantină în urma ratei mari de pozitivare. Dejul rămâne necarantinat

Foto: Transilvania Reporter

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că municipiul Gherla va intra în carantină începând cu data de 5 noiembrie 2020, ora 00.00, pe o perioadă de 14 zile. Este vorba doar de municipiul Gherla, nu și de cele trei sate apărținătoare. Tranzitarea va fi permisă pe centura ocolitoare și tranzitarea fără oprire/staționare. În interiorul orașului se poate circula.

În ceea ce privește municipiul Dej, acesta rămâne deocamdată necarantinat.

„În momentul de față ne avem o rată a incidenței de 5,08 pe județ, lucru care ne pune în situația de a mai lua câteva măsuri de restricționare. În acest moment avem 33 e UAT-uri care au incidență de peste 3 la mia de locuitori, 27 între 1,5 și 3 și 21 între 0 și 1,5. La nivel de municipii, rata incidenței în Cluj-Napoca este la 5,97, Dej al 7, 46 în scădere față de ieri, Gherla este la 8,44, în creștere față de ieri, Turda este la 3,09, în creștere, Câmpia Turzii este la 5, în creștere față de ieri, Huedin este la 4,05 în scădere față de ieri.

La nivelul celor două unități carantinate, Sic și Săvădisla, avem o scădere a incidenței, respectiv, 13,08 și 5,33.
Având în vedere evoluția cazurilor, am luat în discuție propunerea de carantinare a muncipiului Gherla prin hotărârea nr. 75 din 3 noiembrie. Hotărârea are la bază analiza de risc și avizul de carantinarea zonală”, a precizat Mircea Abrudean.

Astfel, din zona menționată și în zona menționată este permisă intrarea sau ieșirea pentru transportul de marfă, a persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată dar care lucrează în domeniul apărării, ordinii publice, sanitar, situații de urgență, administrație publică, asistență și protecție socială, comunicații, transporturi. Cei care desfășoară activitate profesională în afara zonei carantinate, elevii care au domiciliu în zona menționată, dar care urmează cursuri în alte UAT nesupuse carantinei.

Pentru deplasare, toate persoanele vor prezenta autorităților competente un document din care să rezulte calitatea de elev, adeverința de la angajator, legitimația de serviciu valabilă sau alt document care să ateste activitatea profesională.

Având în vedere situația epidemiologică, Săvădisla (aflată în carantină) și Sâncraiu rămân în scenariul trei, măsurile de restricționare fiind prelungite cu alte 14 zile. Comuna Săcuieu va ieși din scenariul trei și inclusiv cursurile în învățământul preuniversitar vor trece de la scenariul 3, la scenariul 1.

În ultimele 24 de ore, 355 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu