Jurnal din timpul epidemiei. Orașul se hotărăște să trăiască

Foto: Dan Bodea

Astăzi vin veștile bune. Fabrica de cosmetice, Farmec, foarte cunoscută de români – i-a parfumat și-n comunismul cel auster, a primit aprobare  de la guvern să producă noi substanțe dezinfectante. Era mare nevoie de ele.

Voluntarii au împânzit orașul, livrează produse către cei izolați sau pentru bătrâni. Mai multe programe funcționează în oraș în acest sens. Biserica împarte mâncare caldă pentru cei izolați sau nevoiași.

Banca Transilvania anunță că donează și ea o sumă considerabilă de bani pentru achiziția de echipamente și materiale, în  lupta cu pandemia de coronavirus.

S-au anunțat 16 cazuri vindecate de coronavirus. Poate nu avem toate datele statisticii, poate că situația este mai neagră, dar oamenii au nevoie și de știri bune, care să le dea speranță. Îi vedem cum se agață de orice mesaj optimist.

Foto: Dan Bodea

Poate de aceea autoritățile județene trimit și ele un val de comunicate: se vor aloca sume însemnate pentru spitalul de boli infecțioase din oraș pentru aparate strict necesare combaterii COVID-19, se scutesc de chirie firmele din parcul industrial și mai ales, s-a achiziționat o instalație electronică de biogaz pentru ecologizarea depozitului de gunoi din Pata Rât. O infecție enormă, care a stat în coasta orașului și l-a împuțit zeci de ani de zile, e pe cale să dispară. Să curețe aerul pe care-l respirăm. Ce ne mai putem dori?

A, da. Și copiii pot fi liniștiți. Anul școlar nu va fi „înghețat”, nu va fi „repetat”, anunță Ministerul Educației. Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă”, a întărit Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Desigur, nici cei mici nu au de ce să mai stea bosumflați. Dacă nu pot ei să mergă la el, vine Pinochio la ei.

Piesa de teatru după Carlo Collodi  poate fi  urmărită  vineri, 20 martie, precum și duminică, 22 martie, între orele 10 și 12, respectiv 18 și 20 la  https://www.youtube.com/watch?v=n_YZvMpQ_Co&t=9s). În plus, joi, 19 martie și sâmbătă, 21 martie, între 10-12 și 18-20, pot urmări on-line, gratuit „Mimorózart” un spectacol bun și pentru adulți (https://www.youtube.com/watch?v=EWmjLr4rbfU&t=1181s).

Distribuie:

Postaţi un comentariu