Jurnal din timpul epidemiei (52). Atenție, se deschid ușile!

Foto: Dan Bodea

Au trecut două luni. Astăzi a fost ultima zi în stare de urgență. Ultima zi în care am mai scris declarații pe propria răspundere la ieșirea din case până la brutărie sau la farmacie. De mâine se poate pleca la plimbare, se deschid mall-urile, frizeriile, muzeele  și terasele. Magazinele, librăriile  și cafenelele se deschiseseră de câteva zile. Afară e cald, se anunță 25 de grade. Anotimpul a stat și el indecis între primăvară și vară, parcă ne-a așteptat. Vom descoperi un oraș mai verde, mai curat. Vom redescoperi și birouri prăfuite, uși închise definitiv și oameni amărâți.

În timp ce ne vom relua viața aproape la fel ca înainte, să nu uităm că virusul nu urmărește conferințele de presă. El este încă prezent din moment ce zilnic se mai raportează două-trei sute de noi îmbolnăviri.

Guvernul a reglementat prin decrete starea de urgență și a descurajat ieșirea din case. A recomandat purtarea măștilor, mănușilor și păstrarea distanței. Dar, după două luni, se presupune că știm să ne protejăm și singuri, că am înțeles pericolul și ce avem de făcut. De acum depinde și mai mult de noi cum ne vom descurca.

Se spune că oamenii învață cel mai bine din experiență. Mai bine decât din manuale, legi sau predici. Dumneavoastră nu sunteți curioși să vedeți ce a învățat specia noastră din ce i s-a întâmplat?

Distribuie:

Postaţi un comentariu