Clujul, la un pas de carantină. Piezișa, focar de infecție cu coronavirus

Foto: Dan Bodea

Municipiul Cluj-Napoca a înregistrat astăzi o rată de infectare de 2,18 la mia de locuitori, și este doar o chestiune de zile până la luarea unor măsuri severe pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

”Situația e una mai mult decât îngrijorătoare, alarmantă chiar”, a declarat prefectul județului, Mircea Abrudean, la finalul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

”La rata de 3 la mie vom ajunge în foarte scurt timp și în municipiul Cluj-Napoca. Vom intra apoi cu alte măsuri, inclusiv carantinare în anumite condiții. Lucrurile evoluează într-o direcție absolut de nedorit, facem toate eforturile să prevenim și să stopăm răspândirea virusului.

Ne-a ajutat mult și dispoziția privind eliminarea tuturor evenimentelor private. Am o rugăminte pentru toți clujenii, haideți să purtăm masca peste tot, să evităm două săptămâni orice tip de socializare, vorbesc inclusiv de clasicele vizite la prieteni, rude, cunoștințe.

Măsurile de relaxare au fost înțelese greșit de unii, nu putem generaliza desigur, dar măsurile se impun și se răsfrâng asupra tuturor. Unul din celel mai importante focare de infecție din municipiu este strada Piezișă”, a mai declarat prefectul de Cluj.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis astăzi purtarea obligatorie a măștii de protecție în toate spațiile deschise din municipiul Gherla, unde rata de infectare a ajuns la 4,24 la mia de locuitori, dar și în localitățile Câțcău, rată de 7,55, și Sic, rată de 4,36.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:
– În ultimele 24 de ore, 227 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj
– 34 persoane internate în ATI, din care 27 din județ
– Total vindecați și externați 923, din care 892 din județul Cluj
– Total decedați 103, din care 76 din județul Cluj.
– În acest moment sunt internați 398 de pacienți, din care 371 din județul Cluj.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Mateut says:

    Vine studentilor de la tara. Fara sa jicnesc, dar ei au scapat de sub supravegherea parintilor si se destrabaleaza acum ca au ajuns la ora.
    Portarilor nici nu le pasa de petrecerile la camine… Copiii sunt dusi la scoala de ambii parinti plus bunici in unele cazuri (lucrez in grigorescu vizavi de ghibu su vad zilnic.. Mai multi parinti si bunici decat copii)
    La bar/restaurant merg cate 6 pers;maxim nu aici e infectarea. Problema este faptul ca cei mici sunt prea protejati de parinti. Studentii se cred in filmele americane din anii 80-90

Postaţi un comentariu