Alertă la Institutul Inimii din Cluj. Șase persoane cu COVID-19 depistate în ultimele 4 zile. Doi pacienți au decedat. Instituția a sistat internările pentru bolnavii cronici și a mutat urgențele la Medicala I

Foto: Dan Bodea

Conducerea Institutului Inimii din Cluj a luat măsuri severe după cele șase cazuri de coronavirus depistate începând de vineri încoace la Clinica de Cardiologie, cinci pacienți și un asistent medical. Din nefericire doi dintre pacienți au decedat, unul la sfârșitul săptămânii trecute, iar celălalt în cursul zilei de luni, iar restul au fost transferați la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Am oprit tot ce înseamnă internări, internările programate. Facem urgența pe chirurgia cardio-vasculară, dealtfel suntem și singurul asemenea centru pe regiune, avem păstrată linia de gardă pe urgență care asigură măsuri pentru pacienții care vin direct aici, pentru că la nivel de Cluj s-a decis, și avem sprijinul tuturor, ca Serviciul de Ambulanță să trimită pacienții direct la Medicala I, cea care preia acum urgențele pe cardiologie venite pe această cale.

Sunt în curs anchetele epidemiologice în urma cazurilor depistate. Nu știm când vom redeschide clinica pentru pacienții cronici, e nevoie de cel puțin 7 zile, am făcut multe teste, am făcut și astăzi multe recoltări, vedem cum vor merge lucrurile.

Institutul Inimii n-a fost închis niciodată pentru pacienți pe durata pandemiei, am redus doar numărul pacienților programați și trebuie să știți că am avut foarte foarte multe urgențe. Am avut chiar momente când am fost supra-solicitați cu pacienți, și pot să vă spun că acestia au venit la noi din întreaga țară.”, ne-a declarat Florin Crișan, managerul Institului Inimii din Cluj.

Astăzi, potrivit informării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în județul Cluj, situația epidemiologică arăta astfel: 21 persoane aflte în carantină, 1.384 persoane aflate în autoizolare la domiciliu. Total persoane depistate pozitiv cu Covid-19 – 58, din care 44 din județul Cluj, sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca. 5 persoane internate în ATI, din care 3 din județ. Total vindecați și externați 559, din care 445 din județul Cluj. Total decedați 26, din care 15 din județul Cluj.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu