Ziua mondială a prevenirii suicidului

sursa foto: www.medicinesmexico.com

Marți, 10 septembrie este marcată ca Ziua Mondială a Suicidului. În fiecare zi se sinucid 3.000 de oameni, iar în timp ce un om moare alți 20 încearcă să-și ia viața.

Rata sinuciderilor a crescut în ultimii 50 de ani cu 60%, în majoritatea ţărilor, astfel încât suicidul a devenit o problemă de sănătate publică, relatează Agerpres.

Suicidul a devenit o problemă de sănătate publică, în acest secol , sinuciderea fiind a XI-a cauză de mortalitate în lume și a doua cauză de mortalitate printre cei cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani. O altă statistică cutremurătoare este cea în care 30-40% dintre tinerii cu vârste între 9 şi 18 ani au la activ o tentativă de suicid.

Factorii de risc pentru suicid sunt: depresia, vârsta înaintată, dependența de substanțe, tulburări psihotice, lipsa de suport social, izolarea socială etc.

Totuși, cea mai mare legătură a ratei de suicid este legată de aplicarea unui tratament corespunzător depresiei, aceasta fiind în fapt o boală care trebuie nu doar identificată ci și tratată la timp.

Distribuie:

Postaţi un comentariu