Zece străzi din Oradea, modernizate după 70 de ani

Viceprimarul Malan discuta cu locuitorii din Oncea

După 70 de ani, 10 străzi din cartierul Oncea din Oradea au fost asfaltate. Primăria Oradea a finalizat lucrările de modernizare a zece străzi din cartierul Oncea. Calitatea finisajelor sau lipsa unui parc pentru copii sunt lucrurile care-I nemulţumesc pe locuitorii din zonă. În acest sens, Primăria Oradea a organizat întâlniri cu cetăţenii.

Investițiile inițiate de Primăria Oradea în cartierul Oncea au fost începute în lunile mai-iunie și au vizat străzile: Siretului, Vișeului, Frasinului, Ion Păun Pincio, Secarei, Valea Drăganului, Cimbrului, Thomas Morus, Grâului și Drăgășanilor, în lungime totală de aproape 4.000 de metri.

Colaborare cu cetăţenii

Pe aceste străzi s-au efectuat lucrări de săpătură, introducere canalizare pluvială, turnare balast stabilizat, două straturi de asfalt şi amenajare accese şi trotuare, iar pe străzile unde exista canalizare au fost înlocuite de asemenea țevile.

Totodată, au fost înlocuiți stâlpii de lemn transportatori de curent ai firmei Electrica cu stâlpi moderni și au fost amenajate spații verzi pe o suprafață de 9.461 mp.

“În general lucrările sunt de bună calitate, datorită colaborării foarte eficiente cu locatarii din zona Oncea. Locatarii au venit cu sugestii și opinii pe timpul lucrărilor, iar administrația locală a ținut cont de părerile lor”, a spus viceprimarul

Chiar dacă, în sfârşit, străzile le-au fost modernizate, localnicii au unele nemulţumiri. Spre exemplu, orădeanul Sasz-Butiri Mihai, în vârstă de 66 de ani, este nemulţumit de felul în care a fost turnat startul asfaltic pe trotuare. “Mă bucur că s-au modernizat străzile, dar mă deranjează că sunt unele lucrări care nu sunt deloc calitative.Sunt anumite porţiuni , unde, din stratul de asfalt creşte iarbă. Probabil că stratul suport a avut pământ în el”, ne-a mărturisit orădeanul.

Nemulţumirea unui alt locuitor al zonei a constat în faptul că lipseşte un parc pentru copii. “Locuiesc de 20 de ani în acest cartier. Sunt familii cu 2-3 copiii şi nu avem un parc. Nu toţi ne permitem să avem o maşină şi să coborâm cu copiii până în parcul Olosig”, i-a spus orădeanul viceprimarului Mălan.

Şantierul se mută în Ioşia

Acesta din urmă a afirmat că au avut loc întâlniri cu locuitorii străzilor modernizate pentru a le prezenta investiţiile pe care municipalitatea le-a făcut în zonă, dar şi pentru a discuta despre problemele cetăţenilor din această parte a oraşului. Totodată i-a asigurat că până anul viitor se va rezolva şi problema parcului. Confrom datelor furnizate de către viceprimarul Mircea Mălan, la începutul anului 2013 existau în municipiul Oradea 252 de străzi nemodernizate, iar în urma eforturilor depuse de administrația locală, până la momentul de față numărul acestor străzi a scăzut cu aproximativ 25-30 de străzi.
Char dacă în cartierul Ioşia mai sunt străzi care necesită să fie reabilitate, anul viitor Primăria Oradea îşi va îndrepta atenţia către cartierul Ioşia.

“Ne vom concentra pe cartierul Ioşia Veche, unde vom ataca, sperăm, alte zece străzi.Direcţia Tehnică a demarat procedura de achiziţie şi se lucrează pe un plan al Companiei de Apă privind lucrările de canalizare”, a mai spus viceprimarul Mălan.

În anul 2014, Primăria Oradea va moderniza o bună parte a străzilor zonei case din cartierul Ioșia – a mai declarat viceprimarul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu