Victor Ponta, supărat pe lozincile comuniste: „Aurul de la Roșia Montană nu va fi cedat străinilor”

Foto: Dan Bodea

Premierul României s-a arătat deranjat că problema exploatării resurselor de la Roșia Montană se pune folosind sintagme catalogate de acesta ca fiind „lozinci comuniste” și a declarat că aurul și restul resurselor vor rămâne acolo unde sunt până când se va găsi o soluție deșteaptă de valorificare a lor.

Victor Ponta s-a arătat deranjat de faptul că referitor la problema exploatarea de la Roșia Montană se folosesc discursuri pe care le-a catalogat ca fiind cu un puternic iz de comunism. Întrebat în cadrul conferinței de presă susținută în Bistrița „De ce este România obligată să cedeze 94% din avere, în speță aur, unor companii străine?”, Ponta a răspuns scurt „Asta e o prostie și o știți și dumneavoastră”.

Premierul a completat spunând că exploatarea de la Roșia Montană ar reprezenta o bună surse de bani pentru România, dar că aceasta se va materializa doar atunci când se va găsi cea mai bună soluție: „ Nu cedăm nimic, aurul îl ținem tot aici. Problema este dacă îl exploatăm sau nu și asta va decide Parlamentul României. Dacă suntem la fel de deștepți ca Finlanda sau Suedia și ne exploatăm resursele sau dacă trăim în lozinci comuniste. Nu vrea nimeni să ne ia nimic, important e dacă vrem noi să le exploatăm și nu mă refer aici doar la aur. Mai avem și alte surse care ne-ar putea ajuta să ne dezvoltăm, să nu mai avem șomaj, să mai facem o autostradă, să facem spitale”.

Victor Ponta a amintit de autostrada Deva oprită pentru că pe un tronson nu s-a făcut subtraversare pentru urși: „Decoamdată avem urși cărora trebuie să le fac subtraversare la autostradă și nu pot face autostradă. La Roșia Montană, e o măsură pe care trebuie să o ia această țară și mă aștept să fie una rațională, nu bazată pe lozinci comuniste”.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu