Foto/Video: Varză á la Cluj demnă de cartea recordurilor

Decorul final al preparatului autohton/ Foto: Dan Bodea

Bucătarii restaurantului Memo 10, au luat inițiativă să realizeze cea mai mare varză a la Cluj. Sprijiniți de Primăria municipiului Cluj Napoca, cei aproximativ 15 participanți la acest proiect culinar au realizat duminică, 8 septembrie o varză a la Cluj de mai mult de 400 de kilograme. Marele absent al acestui eveniment a fost primarul municipiului Cluj, Emil Boc.

Sute kilograme de varză, de carne, de ardei, orez și smântână au fost amestecate într-o oală imensă de unii dintre cei mai mari bucătari din lume. Desfășurată în cadrul celei mai mari competiții de gătit în aer liber, „Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber”, realizarea acestui imens preparat a solicitat munca a peste 15 bucătari.

„Lucrăm de azi dimineață de la ora cinci împreună cu încă 15 colegi. Nu e importantă intrarea în cartea recordurilor, facem asta cu drag pentru clujeni și pentru toți curioșii. Gastronomia este un mod de a comunica nu de a bate recorduri”, a declarat Gelu Vișan, directorul restaurantului Memo 10.

Puteți vedea etapele preparării în filmulețul de mai jos

Cele peste 2000 de porții au atras curioși care s-au înghesuit la rând să guște din preparatul autohton. S-au folosit peste 600 de kilograme de alimente crude, produsul final având peste 400 de kilograme. S-au folosit peste 400 kg de varză crudă, 50 kg de pulpă, 30 kg de fleică, 30 kg de roșii, 30 kg de smântână, plus diverse ingrediente precum cimbru, paprika, mărar, piper și sare. Pentru jurați s-a pregătit o masă specială unde au avut ocazia să guste vinuri românești selectate de somelierul prezent.

„Am ales pentru acest preparat o Fetească, bineînțeles sunt bune și vinurile albe, dar e necesar să fie proaspete, nu merge Varza á la Cluj cu un vin vechi”, a spus Cornelia Toma, somelierul participant la acest eveniment.

Cei prezenți s-au declarat încântați, degustând produsul finit, care a fost servit în caserole micuțe pentru fiecare doritor. „E foarte bună varza, exact așa o fac și eu acasă și ne place tuturor. Acest eveniment este unul la care sigur vom mai participa”, a spus una dintre femeile care a gustat din Varza á la Cluj.

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, care s-a desfășurat la Polus Center se încheie astăzi după trei zile de competitive, aflându-se la cea de-a VII a ediție.

Mai jos puteți vedea o galerie foto realizată de fotoreporterul Dan Bodea

[nggallery id=126]

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Clujeanul says:

    Numai asta lipsea clujenilor. In rest avem de toate.

Postaţi un comentariu