Tinerii defavorizaţi au la dispoziţie două noi centre sociale

Centre sociale pentru tinerii defavorizati

36 de camere nou amenajate în două noi centre multifuncţionale reabilitate şi dotate după standarde înalte de calitate. Este locul unde vor fi cazaţi peste 70 de tineri proveniţi din centrele de ocrotire. Centrul Social Dignitas și Centrul Social Candeo vor oferi, timp de doi ani, o locuinţă unor categorii defavorizate, acestea urmând să fie sprijinite în vederea reintegrării în comunitate.

“Centrul Social Dignitas și Centrul Social Candeo  sunt amenajate și dotate la standarde moderne și urmează să fie puse la dispoziția unui număr de 72 de persoane, tineri aflați în situații de risc social. În continuare, urmează să fie selectați oamenii care vor beneficia de această investiție”, a precizat viceprimarul Ovidiu Mureșan.

Beneficiara acestor investiții este Administrația Social Comunitară Oradea, urmând ca serviciile sociale să fie furnizate de către Fundația “Copiii Făgăduinței”, pentru Centrul Social Candeo, și de către Fundația “El Sadai”, pentru Centrul Social Dignitas.

Deputatul Florica Cherecheș s-a arătat mulţumită că acest proiect a fost dus la bun sfârşit.

“Rolul nostru este de a-i ajuta pe acești tineri să se integreze și să își ia viața în propriile mâini, astfel încât să devină cetățeni onorabili ai acestui oraș. Îmi doresc ca pe parcurs să se alăture și alte ONG-uri pentru ca acest obiectiv să se împlinească”, a precizat Florica Cherecheş.

Centrul Candeo, situat pe strada Iuliu Maniu nr. 20. Valoarea lucrărilor de execuţie s-a ridicat la 1.551.283lei cu TVA, însă antreprenorul lucrărilor, SC Constructorul Sălard SRL, s-a văzut nevoit să mai facă din propiul buget lucrări suplimentare, care nu au putut fi decontate, însă impetuos necesare pentru a asigura o funcţionare normală a centrului. De această investiţie vor beneficia 40 de persoane, tineri aflaţi în situaţii de risc social. Aici au fost amenajate trei corpuri de clădire (corpurile A şi B cu parter şi mansardă, corpul C, doar cu parter). Centrul adăposteşte 20 de camare, cu câte două paturi fiecare. De asemenea, au fost amenajate zece grupuri sanitare, şase bucătării, şase spălătorii, iar la fiecare palier funcţionează un living.

Centrul Dignitas, este situat în Velenţa, pe str. Eftimie Murgu nr. 9. Valoarea contractului de execuţie se ridică la 1.221.731 lei cu TVA, antreprenorul lucrării fiind SC Constructorul Sălard SRL. De această investiţie vor beneficia 32 de persoane, tineri aflaţi în situaţii de risc social. În cele două corpuri de clădire, în regim de înălţime parter plus mansardă, au fost amenajate 16 camere, cu câte două paturi. De asemenea, au fost construite opt grupuri sanitare, patru bucătării comune, patru spălătorii, iar fiecare etaj e prevăzut cu câte un living. Pe lângă costurile de construcţie s-au mai cheltuit alţi 155.638 lei cu TVA, pentru mobilier, 139.567 cu TVA, pentru echipamente, respectiv 135.252 lei, cu TVA, pentru active circulante.

Distribuie:

Postaţi un comentariu