Prima ediție a Conferinței Naționale PhiloHistoRiSs

Asociația Studențească PhiloHistoRiSs și Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai anunţă organizarea primei ediţii a Conferinței Naționale PhiloHistoRiSs.
Conferinţa va avea loc, în 5-7 noiembrie 2015, la Cluj-Napoca. Sunt aşteptaţi să participe studenţi, masteranzi şi doctoranzi de din întreaga ţară care stuziază istoria, filosofia, istoria artei, etnologia, arhivistica, arheologia, științe ale informării și documentării, relațiile internaționale sau urmează facultatea în domeniul studiilor europene, de securitate sau culturale.
Moderatorii conferinței vor fi profesori ai Facultății de Istorie și Filosofie. Aceștia vor și participa la dezbaterile și discuțiile care vor urma sesiunii de comunicări, iar lucrările prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate într-un număr special al Revistei Philohistoriss.
Înscrierile se fac până la data de 23 octombrie 2015 prin intermediul formularului de inscriere care poate fi accesat la adresa http://goo.gl/forms/ogSSWhgBZp.
Programul complet al conferinței va fi anunțat în luna octombrie.
Mai multe detalii pot fi obținute accesând blog-ul asociației: asphilohistoriss.wordpress.com.

[stextbox id=”black”]Asociația Studențească PhiloHistoRiSs s-a înființat, în septembrie 2014, cu scopul de a contribui la dezvoltarea personală și profesională a studenților Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj și a relațiilor dintre aceștia, prin intermediul unor activităţi în domeniile: istorie, filosofie, studii culturale, ştiinţe ale comunicării, relaţii internaţionale şi studii europene, ştiinţe politice. Până în prezent, Asociaţia a derulat mai multe proiecte atât la nivel Universităţii clujene, dar şi în comunitatea locală, printre acestea numărându-se: tururi ghidate în centrul istoric al oraşului; Conflict Resolution Day – asociaţia a fost partener al Centrului de Mediere, Negociere şi Arbitraj; activităţi caritabile şi de implicare în comunitate: „Voluntarii lui Moş Nicolae” – campanie de strângere de fonduri pentru copii dintr-un centru de plasament; campania „Hai la o Cafea”; proiectul „StudNatura” în parteneriat cu Biblioteca Central Universitară şi Liceul Teoretic Mihai Eminescu, pentru amenajarea curţii interioare a BCU; activităţi cu caracter ştiinţific: organizarea primei ediţii a concursului de istorie locală pentru liceeni „Spune Povestea Locului Tău” (22-23 mai 2015); editarea Revistei studenţeşti „PhiloHistoRiSs” (lansarea primului număr din seria nouă – 11 iunie 2015).[/stextbox]

Partenerii primei ediţii a Conferinței Naționale PhiloHistoRiSs sunt: Editura Argonaut, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Direcţia Patrimoniu Cultural Universitar (UBB), Transilvania Reporter, Cluj.com, Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie, Uniunea Studenților din Romania (USR), Festivalul Unifest (Unifest Cluj), Asociația Studenților la Istorie „Dacia” (Isha Bucharest), Asociația Liga Studenților de la Istorie Iași, SC. Consulting and Analising SRL.

Distribuie:

Postaţi un comentariu