Poliția Română creează „birouri mobile”

Poliţia Română și-a propus implementarea unor metode pentru a eficentiza munca polițiștilor aflați în stradă și dotarea mașinilor cu cele mai performante echipamente.

Conform unui comunicat de presă, s-a creat un adevărat birou mobil pentru polițiștii de pe teren, una dintre autospecialele de poliţie rutieră cu sistem radar, fiind echipată suplimentar, în urma parteneriatului cu Microsoft, cu o tabletă PC cu conectivitate 3G/UMTS, precum şi cu un sistem de identificare automată a numerelor de înmatriculare (automatic number plate recognition – ANPR), în paralel cu dezvoltarea sistemului informatic al Poliţiei Române pentru a susţine conectarea în mod securizat cu terminale mobile.

De asemenea, autospeciala este dotată cu o staţie radio mobilă în standard TETRA permițând realizarea comunicaţiilor de voce între patrulele rutiere, respectiv între patrulele din teren şi dispecerat.

Cea de a doua autospecială are suplimentar un dispozitivu TachoScan care permite citirea automată a datelor înregistrate de tahografele electronice, astfel verificarea respectării legislaţiei referitoare la timpii de condus şi de odihnă se poate verifica ușor.

Prin folosirea acestor dispozitive se realizează legătura cu toate aplicaţiile Poliţiei Române sau ale altor structuri M.A.I., fiind efectuate verificări în timp real, de la faţa locului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu