Pită şi cozonaci pentru o campioană

Mariana Rus își prepară produsele după reţete tradiţionale în gospodăria din Turţ

Prezentă constant la târgul de produse tradiţionale organizat săptămânal în centrul nou al Sătmarului, Mariana Rus din Turţ şi-a atras de la bun început clienţii atât datorită produselor pe care le aduce la vânzare, cât şi a consecvenţei şi seriozităţii de care dă dovadă.  Însă, ceea ce nu ştie niciunul dintre clienţii fideli care se aprovizionează de peste trei ani cu produsele tradiţionale expuse la târgul din centrul nou, este că oşanca din Turţ este mama Dumitriţei Rus, o tânără speranţă a gimnasticii româneşti.
Medalii pentru fiica vicecampioană 
Mariana Rus vorbeşte îngrijit, se comportă cu eleganţă şi demonstrează că este la curent cu toate noutăţile politice sau de altă natură, deoarece a deprins demult tainele internetului. Primii paşi în această privinţă au fost făcuţi din necesitatea de-a comunica pe îndelete cu fiica aflată la şcoala de gimnastică de la Deva. Vorbind despre fiica de care este atât de mândră, Mariana Rus povesteşte:

“Dumitriţa este cea mai mică dintre cei trei copii ai mei, iar de la cinci ani este plecată de-acasă. Mi-e foarte greu s-o ştiu departe de atâţia ani, dar mă linişteşte gândul că e fată cuminte şi face exact ceea ce-şi doreşte şi-i place”.

De peste zece ani, Dumitriţa se antrenează la renumita şcoală de gimnastică din Deva, iar cea mai importantă realizare de până acum a avut-o în anul 2009, când, la Campionatele Naţionale de Junioare de la Focşani, a obţinut medalia de argint şi titlul de vicecampioană naţională la individual. Totodată, la Campionatele Naţionale pe echipe, la junioare III a ocupat locul II şi a câştigat medalia de argint cu CSS Deva, iar la Campionatele Şcolare a câştigat medalia de bronz la sol şi a ocupat locul V la individual.

Produsele Marianei Rus o recomandă inclusiv la târgurile internaţionale

Produsele Marianei Rus o recomandă inclusiv la târgurile internaţionale

Diplome de excelenţă pentru părinţi
Dacă ar trebui caracterizată în cuvinte puţine, Marianei Rus i s-a potrivi fără greş discreţia, bunul simţ şi seriozitatea cu care îşi tratează clienţii pe care i-a cucerit atât prin prezenţa plăcută, cât şi cu produsele preparate după reţete tradiţionale în gospodăria din Turţ: pita din mălai şi cea din făină integrală, brânzoicile, împletiturile cu măr, pogăcele din mălai, checul şi cozonacii, slănină şi cârnaţi de porc, precum şi pălincă.

Şi dacă fiica oşencei s-a remarcat în gimnastică, produsele Marianei Rus o recomandă inclusiv la târgurile internaţionale. Cu doi ani în urmă, după ce a participat la AGRARIA – Târgul Internaţional pentru Agricultură şi Industrie Alimentară, organizat la EXPO TRANSILVANIA Cluj Napoca, Mariana Rus s-a întors cu două diplome de excelenţă. Una, pentru pâinea tradiţională pe care o vinde şi sătmărenilor, iar cealaltă pentru pălinca produsă de Dumitru Rus,   soţul acesteia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu