Pe locuri, fiți gata, începe școala!

Pregătirile pentru noul an școlar sunt pe ultima sută de metri, sau din contră, mulți așteaptă să primească indicații de la profesori pentru a-și face aprovizionări în materie de rechizite, dar și haine. Magazinele au articole de îmbrăcăminte pentru viitorii școlari la prețuri reduse, iar pentru rechizite opţiunile sunt aproape nelimitate.

Dacă unii părinți nu se uită la bani când vine vorba de începutul de an școlar, unii încearcă să cheltuiască limitat, achiziționând unele dintre cele mai ieftine produse. Una dintre mămici caută atentă printer rafturi pentru ca să aleagă cele mai bune produse.

„Căutăm caiete de matematică, de biologie, de română și tot ce mai are nevoie copilul la școală. Nu știu încă ce anume vreau, doar acum am pornit la cumpărături. Anul trecut am ajuns la 400 de lei cu rechizitele” spune Cristina Albu, mămica unui copil de clasa a VI a.

La polul opus se află o mămică care și-a propus un buget limitat, reușind să păstreze uniforma de anul trecut și să-și trimită totuși copilul la școală cu tot ce are nevoie.

„Anii trecuți am ajuns cam la 100 de lei și la fel ca și atunci și anul acesta căutăm ce e mai ieftin. 100 de lei doar pentru caiete, avem noroc că putem să folosim uniforma de anul trecut pentru că e într-o stare foarte bună. Caut să-l aprovizionez pe copilul meu cu tot ce are nevoie un copil de clasa a VI-a fără să arunc cu mulți bani”, spune Ioana Oprea.

Cumpărătorii au de ales dintr-o gamă largă de produse. Dacă se găsesc caiete și la un leu, pe rafturile marilor magazine există și caiete la 17 lei. Acestea sunt spiralate și au coperți plasticate. Cu toate că au un aspect deosebit, rafturile sunt pline și nu se înghesuie nimeni să cumpere un singur caiet la asemenea preț, din contră părinții caută rechizite ieftine.

Și liceeni vin la cumpărături, majoritatea fără părinți. O elevă de clasa a XII a caută printre caietele studențești ca să-și aleagă culoare preferată.

„Caut rechizite și pentru mine și pentru sora mea. Mă uit prima data să văd care ar fi mai bune. Anul trecut am dat doar 50 de lei, am găsit produse bune și ieftne. Eu sunt acum în clasa a XII a și am nevoie de multe caiete”, spune Monica Hristea.

Și școlile se pregătesc pentru noul an școlar prin renovări și acțiuni de igienizare. În proporţie de 97%, toate unităţile de învăţământ din judeţul Cluj au încheiat lucrările de igienizare şi pregătire a spaţiilor destinate procesului de învăţământ până joi, 12 septembrie 2013.  Doar 17 unităţi urmează să mai desfăşoare lucrări în vederea asigurării curăţeniei spaţiilor în care s-au efectuat şi încheiat de curând lucrările de reparaţii şi finisaje. 99% dintre unităţile de învăţământ din Cluj vor fi încheiat orice fel de lucrare până la sunetul primului clopoţel de luni, 16 septembrie 2013.

Distribuie:

Postaţi un comentariu