Mircea Dușa: „În toamnă începem modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii”

FOTO: Dan Bodea

În așteptarea noilor avioane de vănătoare F-16, pe care Guvernul Românie le-a achiziționat annul trecut din Portugalia, la mai multe baze aeriene din țară vor începe lucrări de modernizare astfel încât acestea să corespundă standardelor impuse de noua tehnologie a aparatelor de zbor. Printre bazele aeriene vizate de astfel de modernizări se numărăr și cea de la Câmpia Turzii, unde Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a anunțat că lucrările vor începe în toamna acestui an.

Present la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii cu ocazia manifestărilor prilejuite de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, ministrul a declarant că în modernizarea bazei aeriene va începe în doar câteva luni.

„În momentul de faţă realizăm lucrări de modernizare la Aeroportul de la Feteşti, la Baza Aeriană 90 şi în toamnă vom începe lucrările la extinderea şi moderinzarea bazei aeriene de le Câmpia Turzii”, a explicat acesta.

El a mai anunțat că în data de 20 iulie, când se sărbătorește în mod oficial Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene va fi alături de piloții români aflați în instruire în Portugalia.

„De aici [n.r Câmpia Turzii] o să plec direct spre Portugalia şi mâine voi fi, chiar de Ziua Aviaţiei, la piloţii noştri şi la personalul tehnic care se află la pregătire, pe avioanele F16, la invitaţia ministrului portughez. Voi face mâine şi poimâine o vizită oficială, dar una din zile este dedicate întâlnirii cu piloţii români şi cu personalul tehnic care se află la pregătire în Portugalia”, a precizat Mircea Duşa.

El a fost prezent la baza aeriană de la Câmpia Turzii, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, unde au avut loc exerciţii demonstrative în cadrul Zilei Porţilor Deschise şi unde au participat mii de persoane.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea la Ziua Porților deschise de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu