Foto/Video: Produse expirate și carne putrezită într-o brutărie clujeană

Contabilul instituției închise de C.J.P.C Cluj

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a efectuat marți, 2 septembrie, controale la „Cuptorul fermecat” una din brutăriile clujene. În urma controlului, inspectorii C.J.P.C au constatat o multitudine de nereguli printre care alimente expirate dar și condiții sanitare precare.

Brutăria inspectată produce zilnic până la 250 de pâini care sunt distribuite în cartierele clujene. Într-una din încăperile de depozitare ale acesteia au fost descoperite făină de mălai și ulei expirate de câteva zile, respectiv o lună, dar și premix expirat din anul 2010. De asemenea, s-a găsit depozitată în camera de frig o cantitate de cinci kilograme de carne care se afla în stadiu avansat de putrefacție.

„Vom continua controlul, iar decizia pe care o să o iau astăzi este de oprire temporară a activității, până când operatorul economic va intra în legalitate din punct de vedere al producției de pâine. Va primi de asemenea și o amendă, de fapt un cumul de amenzi pentru regulile de funcționare încălcate”, a declarat Mircea Varga, comisarul șef adjunct al C.J.P.C Cluj.

Conform spuselor reprezentanților brutăriei, numărul maxim al pâinilor produse este de 250. „Nu știu cine le-a lăsat acolo, niște foști angajați. Eu sunt bolnavă și nu m-am putut ocupa de aceea am ajuns așa”, a spus patroana instituției.

C.J.P.C Cluj are în desfășurare o acțiune de verificare a produselor de panificație respectiv a pâinii. Până în prezent s-au efectuat verificări la peste 20 de operatori economici, la 17 dintre acestea găsindu-se nereguli, suma amenzilor aplicate fiind de 84.000 lei.

Mai jos puteți vedea un video cu imaginile înregistrate în timpul controlului.

Galerie foto:[nggallery id=112]

Distribuie:

Postaţi un comentariu