Cel mai ambiţios proiect clujean pentru 2015 a devenit prioritate zero pentru Guvern

Cel mai ambiţios proiect clujean pentru 2015, „Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului”, a devenit prioritate zero pentru Guvernul României

Guvernul României a anunţat susţinerea celui mai important proiect clujean din 2015. Astfel, „Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului”, a fost declarat proiect național prioritar al Guvernului, pentru anu care vine. Anunţul a fost oficializat printr-un comunicat de presă al Partidului Social Democrat (PSD) Cluj.

Potrivit ministrului delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a fost dedactată o ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată vineri, proiectul „Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului” fiind astfel, declarat oficial proiect de interes național și european.

Odată elaborată ordonanţa de urgenţă, urmează ca printr-o altă hotărâre de guven să fie stabilite autoritățile și instituțiile competente, respectiv modalitățile de finanțare a proiectelor din cadrul programului.

„Dialogul dintre premier și organizațiile studențești și de tineret s-a concretizat vineri prin cuprinderea proiectului în bugetul anului 2015. Ne-am ținut de cuvânt și este important ca, după acest anunț, să reușim să avem încredere unii în alții, autorități locale și centrale, pe de-o parte și societate civilă, de cealaltă. Clujul înflorește anual prin studenți, prin creativitatea și energia acestora. 2015 trebuie să fie un punct de plecare pentru un nou proiect al Clujului Tânăr, pentru mai multe generații, un Cluj cu mintea și inima pentru tineri!”, a declarat Aurelia Cristea.

Managementul proiectului „Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului” este asigurat de Federația SHARE, care conţine 36 de organizaţii de tineret. Federaţia Share, cea care dictează obiectivele şi proiectele pentru Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015, dispune de o platformă unde oricine poate să contribuie cu idei, să le înscrie în program, mare parte din cele peste 1.500 fiind propuse de oamenii care au intrat pe platformă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu