Canicula ia o pauză, apoi revine la începutul lui august

Prognoza meteo în perioada 29 iulie – 11 august.

CRIŞANA

În cursul primelor două-trei zile, media temperaturilor maxime va scădea spre 29 de grade Celsius, dar în intervalul 1-5 august aceasta va creşte treptat, atingând 34…35 de grade Celsius. După data de 6 august, vremea se va răcori uşor însă se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va ajunge la circa 31 de grade Celsius. În prima săptămână, media regională a temperaturilor minime va fi în scădere până la 15 grade Celsius, valoare ce se va atinge pe 1 august, iar ulterior va marca o creştere uşoară spre 18 grade Celsius pe 7 august, menţinându-se apoi în jurul acestei valori până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

Instabilitatea atmosferică se va accentua, cu o probabilitate mai mare, în intervalele 30-31 iulie şi 5-10 august, cand vor fi averse în general slabe cantitativ, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va scădea de la 34 la 26 de grade Celsius în primele două zile, dar apoi va creşte treptat, astfel că la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 34 de grade Celsius. Între 7 şi 11 august, valori termice medii diurne vor fi în scădere ajungând în jurul a 28 de grade Celsius. Între 29 şi 31 iulie, temperaturile minime vor avea mici variaţii, în jurul a 16 grade Celsius, dar până la sfârşitul intervalului de prognoză vor fi ceva mai scăzute, media lor regională oscilând între 13 şi 15 grade Celsius.

Probabilitatea averselor de ploaie va fi în general redusă, exceptând intervalele 30 iulie -1 august şi 6-11 august, când se pot semnala fenomene de instabilitate atmosferică, însă doar izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

MARAMUREŞ

Între 29 şi 31 iulie, valorile termice diurne vor scădea în mod semnificativ, de la 35 la 27 de grade Celsius, dar apoi vor creşte treptat, astfel că în primele două zile ale săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime de 33…34 de grade Celsius. Între 7 şi 11 august se vor înregistra valori termice medii mai scăzute, ajungând la 29 de grade Celsius la sfârşitul intervalului. După o uşoară creştere în prima noapte, media temperaturilor minime nocturne va scădea spre 14 grade Celsius, apoi va creşte până spre aproximativ 16 grade Celsius pe 7 august. Ulterior vor fi mici variaţii în jurul a 15 grade Celsius.
Sunt posibile ploi, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în intervalele 30–3

Distribuie:

Postaţi un comentariu