„Camembertul de Țaga” revine oficial pe piață

Toate sortimentele vor reveni în comerț peste 10 zile în cunoscutul ambalaj sub formă de cutie de lemn.
eepurl.com

 

Brânza de Țaga și sortimentele de brânzeturi Moeciu, Bobâlna, Produs de Ţaga, Fizeş şi Năsal revin în mod oficial pe mesele clujenilor. Produsele fabricii de la Țaga maturate în grota în care trăiește Brevibacterium linens vor reveni în comerț peste 10 zile în cunoscutul ambalaj sub formă de cutie de lemn.

 „Camembertul de Țaga” revine pe mesele clujenilor. Specialitatea, unică în lume datorită compoziției și a modului de preparare,  revine pe piață după doi ani de pauză.

“În acest moment, procesăm 6.000 de litri de lapte pe săptămână de la trei ferme din zona Ţaga şi producem 600 de kilograme de brânzeturi. Avem capacitatea totală de a procesa 12.000 de litri de lapte şi de a produce 1.200 de kilograme de brânzeturi”, a precizat Călin Fărgaciu, directorul executiv al Cooperativei Someş-Arieş.

Dincolo de metoda de prezentare atipică a produsului (brânza vine ambalată într-o cutie de lemn), brandul s-a clădit de-a lungul anilor mai ales pe modul unic de preparare la care contribuie decisiv locul în care Bânza de Țaga este produsă: o grotă special amenajată în care trăiește Brevibacterium linens. Aceasta este responsabilă pentru savoarea specială a preparatului ajutând la fermentarea laptelui și formarea unor brânzeturi cu o consistență

Toate sortimentele vor putea fi găsite de săptămâna viitoare în magazinele care aparțin fimelor membre ale AgroTransilvania Cluster. Printre aceastea se află standul AgroTransilvania din Iulius Mall, Carrefour Polus , Carmangeria Moldovan, Mariflor, Bonas și Everest.

Fabrica de Brânzeturi de la Ţaga a fost redeschisă la sfârşitul lunii noiembrie 2014 în urma acordului semnat pe 29 august 2014 de Friesland Câmpina România și Fabrica de Brânzeturi Transilvania

Postaţi un comentariu