Călătoare prin lume şi prin viaţă. Iunia Paşca vorbeşte la 11even despre “Întoarcerea Acasă”

Iunia Pasca

Pe lângă activitatea de scriitor, Iunia Paşca este implicată în diverse proiecte educaţionale. Având în vedere că atât scrisul cât şi educaţia sunt principalele ei pasiuni, este foarte mulţumită şi fericită că poate să îşi ocupe tot timpul „muncind” la ele.

Prezentă la Oradea, în cadrul evenimentului 11even, Iunia Paşca a ales ca temă de discuţie “Întoarcerea Acasă”.

Cel mai fericit moment din viaţa ei a fost atunci când a început să creadă că viaţa ei depinde doar de ea şi că îşi poate croi singură drumul în viaţă. Un moment de cumpănă pentru Iunia a fost când şi-a întrerupt traseul desenat de societate şi, în loc să urmeze un master în domeniul în care şi-a obţinut şi diploma de licenţă (Ştiinţe Economice), a ales să plece 10.000 de km spre est şi să înceapă să lucreze într-un domeniu cu totul fără legătură cu studiile ei, dar în completă legătură cu inima ei (Educaţie).

Poveştile Iuniei le găsim pe site-ul ei www.iunia.ro, unde împărtăşeşte cu dragoste experienţele ei de viaţă.  Iunia se descrie ca fiind:  scriitoare, educatoare, călătoare.

Iunia este autoarea unui jurnal al devenirii „Prin lume, spre mine”:

„În fiecare loc unde păşesc gasesc o nouă oglindă, una care mă reflectă într-un mod pe care nu l-am mai văzut înainte. Plimbându-mă pe mapamond am învăţat că oricât de diferită pare a fi reflecţia mea în fiecare oglindă în care mă zăresc, acolo e de fapt aceeaşi persoană. Şi fiecare persoană care se reflectă acolo împreună cu mine îmi e mai mult asemănătoare decât îmi e diferită. Am invăţat că lumea e plină de familie. Că lumea e plină de şapte miliarde de versiuni diferite ale aceluiaşi produs. Şi că şi eu sunt acel produs”, scrie Iunia.

Aşteptăm cu drag să ascultăm povestea Iuniei Paşca, care cu siguranţă va fi una impresionantă!

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu