Câinii nordici revin pe „pârtie” la a doua ediție a „Cupei Beliș”

Foto arhivă: Dan Bodea
eepurl.com

În perioada 7-8 februarie Asociația ‘House of Happy Living” organizează a doua ediție a „Cupei Beliș” pentru sănii trase de câini. La fel ca și în prima ediție competiția se va desfășura în zona Pensiunii Doru din satul Bălcești, comuna Beliș și va reuni câini din rase nordice precum Husky Siberian, Malamut de Alaska și Samoyed.

Pentru buna desfășurare a evenimentului organizatorii roagă spectatorii care vin însoțiți de câini să nu se apropie la mai puțin de 10 m de Stake-out (locul de „cazare al câinilor concurenți”), start, finish sau traseu. Traseul va avea startul și finish-ul la Pensiunea Doru din Bălcești-Beliș și se va desfășura pe primii 8 km ai drumului Bălcesti-Dealu Botii. Astfel pe perioada desfășurării concursului, această porțiune de drum este temporar închisă circulației publice. În perimetrul Pensiunii va fi un spațiu destinat special parcării autovehiculelor spectatorilor.

Foto arhivă: Dan Bodea

Foto arhivă: Dan Bodea

Potrivit lui Mircea Tăuțan, unul dintre organizatorii evenimentului, 13 echipaje vor lua parte la Cupa Beliș, concursul anunțându-se unul foarte spectaculos. „Condițiile meteo ne ajută în acest an foarte mult, traseul are un strat de gheață de aproximativ cinci centimetri și continuă să ningă în zonă. Urmează ca pe parcursul zilei de vineri să stabilim lungimea exactă a traseelor”, a declarat Mircea Tăuțan, precizând că spectatorii prezenți la eveniment vor avea parte de mai multe surprize. „După terminarea probei de concurs, Parajdi Zoltan va face o demonstrație cu un atelaj tras de 16 câini Husky și, în premieră pentru România, va avea loc o altă demonstrație despre care nu putem dezvălui foarte multe, dar care va implica opt câini din rasa Samoyed”, a precizat Mircea Tăuțan.

Program „Cupa Beliș”:

Sâmbăta, 7 februarie:

ora 10.00 -12.00 – concurs

ora 13.00 – program de socializare cu câinii

Duminică, 8 februarie:

ora 10.00 – 12.00 – concurs

ora 13.00 – festivitate de premiere

Competiția este mai puțin obișnuită pentru această zonă a țării și  s-a desfășurat în județul Cluj, pentru prima dată, în februarie 2014, reunind iubitori ai raselor de câini nordici, dar și curioși care nu au mai avut ocazia să asiste la concursuri de atelaje canine. În 2014, la prima ediție a „Cupei Beliș” s-au înscris 13 atelaje, respectiv două echipe de opt câini, cinci echipe formate din patru câini și patru de doi câini din Harghita, Sfântu Gheorghe, Borsec, Bălan, București și Cluj.

Citiți mai multe despre prima ediție a Cupei Beliș în articolul de mai jos:

Câinii nordici s-au întrecut la Cluj în prima ediție a „Cupei Beliș” pentru atelaje canine

Postaţi un comentariu