Azi cântă rock, mâine dau la coș: Elevii de la „Șincai” strâng bani pentru renovarea terenului de baschet

Foto: Dan Bodea

Un teren de baschet renovat unde meciurile să se desfășoare în condiții de siguranță și care să invite tinerii la practicarea acestui sport fără riscul unor accidentări, ar putea deveni realitate pentru elevii Liceului „Gheorghe Șincai” din Cluj care, din proprie inițiativă, susținuți desigur de profesori și de direcțiunea școlii, s-au gândit la o metodă mai puțin obișnuită de a strânge fondurile necesare recondiționării terenului.

În 21 aprilie, între orele 14.00-19.00, elevii vor organiza un concert de muzică rock în speranța că inițiativa lor îi va sensibiliza pe doritorii care vor să le susțină cauza. Astfel, „Șincai Rocks!” prezentat ca una dintre activitățile centrale ale elevilor de la Șincai în cadrul programului „Școala Altfel”, va avea invitate trupe în componența cărora se numără elevi ai liceului și anume: Alt 5, The Fuse, Insanity, Blackburn, Dan Cazan, T-Dance, Riot, The Young Guns, Astrid Isac, Teo Ungurean&Teo Cocis. Invitat special la eveniment va fi trupa Luna Amară.

Proiectul propus de Consiliul Școlar al Elevilor Liceului „Gheorghe Șincai” și prof. Corina Croitoru are ca scop strângerea de fonduri pentru reabilitarea bazei sportive a Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai”, dar vizează și familiarizarea elevilor cu activitățile cultural-educative și încurajarea implicării lor în acțiuni cu caracter civic. Pe termen lung, activitatea aspiră la ediții viitoare, neexistând, în prezent, o tradiție a „zilelor liceului”.

Doamna director Smaranda Graur,   alături de Ana (trupa ALT5) și Ionel (trupa Blackburn),   doi dintre elevii care vor urca pe scenă la Șincai Rocks!/Foto: Dan Bodea

Doamna director Smaranda Graur, alături de Ana (trupa ALT5) și Ionel (trupa Blackburn), doi dintre elevii care vor urca pe scenă la Șincai Rocks!/Foto: Dan Bodea

„Principalul nostru obiectiv este de a aduna o anumită sumă de bani care să ne ajute să amenajăm terenul de baschet al școlii. Terenul este denivelat, coșurile sunt vechi, împrejmuirea necesită reparații. Din păcate, școala nu poate furniza banii necesari și atunci aceasta este o modalitate prin care se va rezolva o nevoie. Strângerea de fonduri va fi organizată pe baza unui târg de obiecte decorative care vor putea fi valorificate. Vor fi amplasate mese și obiectele vor fi puse în vânzare în special pentru invitații din exterior de la trei licee: Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Colegiul Național „George Coșbuc” și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. Va exista o scenă în aer liber, au fost puse în circulație și brățări numerotate pe baza cărora elevii vor participa la o tombolă cu premii unde vor putea câștiga o excursie la Bran, Sighișoara sau vouchere. Am lansat și o licitație de tricouri sportive și încercăm să sensibilizăm pe cei care încurajează activitățile sportive să ne sprijine. Suma de care am avea nevoie s-ar ridica undeva la 10.000 de lei. Anul acesta, chiar dacă reușim să achiziționăm doar coșurile de baschet, tot este un progres”, au precizat pentru Transilvania Reporter, Smaranda Graur, director al Liceului „Gheorghe Șincai” și profesoara de română Corina Croitoru.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Potrivit doamnei Smaranda Graur,  chiar dacă săptămâna Școala Altfel se va concentra la Liceul „Gheorghe Șincai” pe concertul de joi, vor exista numeroase alte activități pentru elevi care să-i scoată din rutină, inclusiv vizite la universități, participare la târgul de licee, sau excursii culturale. „Se aglomerează foarte mult această perioadă, este greu să intri la muzee, este greu să intri în sălile de cinematograf și cred că s-ar putea lăsa la latitudinea școlii alegerea săptămânii în care se desfășoară acest program. E greu să găsești și cazări, să găsești autocare. Sunt multe activități care se suprapun, este greu să găsești sponsori pentru toate proiectele în același timp. Dacă s-ar merge pe săptămâni diferite, cred că pentru toate școlile ar fi mai bine”, este de părere doamna Smaranda Graur.

Concertul Șincai Rocks! va avea loc joi, 21 aprilie, începând cu ora 14.00, în curtea Liceului „Gheorghe Șincai” din Cluj.

Postaţi un comentariu