Aproape 5000 de euro pentru un copil la redeschiderea adopţiilor internaţionale

Sursa foto: doxologia.ro

„Adopţii în România, în septembrie primele proceduri”, se numeşte articolul din care aflăm că un ong italian, “Enzo B”, a avut pe 30 iulie o întâlnire la Oficiul Român pentru Adopţii (ORA), autoritate din subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Delegaţia Enzo B s-a întâlnit cu secretarul de stat Bogdan Panait, preşedintele ORA.

“Este primul pas concret către redeschiderea adopţiilor în ţară, care închisese adopţiile internaţionale încă din 2005”, se spune în articolul care menţionează faptul că noua lege a adopţiilor, intrată în vigoare în aprilie 2012, redeschide posibilităţile de adopţie în România pentru cuplurile în care cel puţin unul dintre soţi este de naţionalitate română.

ENZO B este prima asociaţie care a obţinut acreditarea, după care a obţinut-o şi AiBi, un alt ong italian care se ocupă de adopţii. Din articol mai aflăm că în septembrie vor fi analizate primele dosare, iar timpul de rezolvare a acestora ar fi de 6-7 luni.

„Preşedintele Panait a exprimat o mare satisfacţie pentru politica de limitare a costurilor procedurii adoptive alese de ENZO B. Costul va fi de 4.900 euro totul inclus. Rămân în sarcina familiei costurile călătoriei şi a şederii în România, aşa cum este practica în adopţiile internaţionale”, spune articolul.

ORA şi ENZO B au stabilit să se întâlnească periodic pentru a aprofunda modalităţile de colaborare: viitoarea întâlnire este deja programată la Bucureşti pentru luna septembrie, se spune în încheierea articolului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu