AJOFM aduce inovații pentru găsirea unui loc de muncă

Şeful AJOFM Cluj, Daniel Don

În cadrul unei conferințe de presă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță finalizarea implementării a două proiecte care să ajute șomerii din județ să-și găsească un loc de muncă cu o mai mare ușurință.

Este vorba de proiectele „Funcționarul Electronic” și „Callcemm”, proiecte implementate cu succes atât în județul Cluj cât și în județul Alba. Proiectele vin în ajutorul șomerilor, atât a celor care au acces la internet cât și a celor mai puțin norocoși.

Pentru „Funcționarul Electronic” au fost investiți 3, 4 milioane de euro, iar beneficiarii sunt în număr de 50.000. „Proiectul a fost evaluat de Ministerul Muncii și s-a hotărât implementarea lui la nivel național în cel mai scurt timp”, a declarat Daniel Don șeful AJOFM Cluj. Mai exact acest proiect este o platformă unde șomerii pot acesa locurile de muncă disopnibile și pot suna direct la agentul economic dacă sunt interesați.

„Callcemm” este un centru telefonic unde șomerii pot suna și pot fi înregistrați în vederea introducerii într-o bază de date care va ajuta agenții economici să vadă oamenii care se încadrează în cerințele angajatorului.

„Proiectul call center nu este considerat de Regiunea Nord-Vest, dar așteptăm părerea Uniunii Europene”, a spus șeful AJOFM.

Proiectele au ajutat deja sute de oameni, fiind implementate pentru toate categoriile de oameni atât din mediul urban cât și rural, dar și pentru persoanele cu dizabilități. „Practic, agenția a reușit prin aceste proiecte, să aducă județul pe primul loc la locurile de muncă vacante, rata de șomaj a județului fiind de 3, 4%. De la Bechtel am reușit să angajăm 150 de persoane cu ajutorul acestor proiecte. Am întâmpinat multe probleme, deoarece lucrul cu proiectele europene este greu”, a subliniat Don.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu