50 de fotografii, licitate la primul Salon Foto al APPC

Foto: Dan Bodea

50 de fotografii realizate de zece fotoreporteri clujeni au fost licitate la prima ediție a Salonului Foto APPC desfășurată duminică după-amiază în Clădirea Casino din Parcul Central. Deși la vernisaj au fost așteptați lideri ai comunității clujene, oameni de afaceri, politicieni și oameni de cultură, admiratorii instantaneelor au fost majoritatea chiar autorii lor, fotoreporteri, jurnaliști și oameni din media clujeană.

Fotografiile expuse au putut fi cumpărate la prețul de pornire de 50 de lei, iar fondurile colectate vor fi donate jurnalistului Tudor Știrbu, obligat la plata unor daune în valoare de 5.000 de euro, în urma unui articol apărut în 2006 în publicația „Clujeanul”.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

securedownload (3)

Fotografii Dan Bodea, Vakarcs Lorand, Călin Ilea, Eugen Olariu, Mircea Roșca, Mihaela Bobar, Raul Ștef, Dan Porcuțan, Silviu Cristea și Tiberiu Matei au expus, fiecare, câteva dintre cele mai reușite fotografii având ca tematică orașul Cluj-Napoca.

După discursul din deschidere susținut de Remus Florescu, președintele APPC, a urmat prezentarea a zece dintre fotografii,  câte uan de fiecare autor. Astfel, cei prezenți au putut admira și chiar achiziționa o fotografie de la dezvelirea statuii dr. Mircea Luca, la 1 decembrie 2013, un grup de femei din Sic fotografiate printr-o deschidere în formă de lalea care asistă la o slujbă comemorativă în biserica reformată din sat, o imagine surprinsă cu ocazia Zilei Mondiale a Maghiarilor, focuri de artificii deasupra noului stadion Cluj Arena, un avion care trece deasupra Bisericii Sf. Mihail, un alt avion de linie în lumina superbă a apusului și alte imagini la fel de expresive.

Elena Nicolae și Ciprian Aron/Foto: Dan Bodea

Elena Nicolae și Ciprian Aron/Foto: Dan Bodea

Imediat după prezentarea realizată de jurnaliștii Elena Nicolae și Ciprian Aron, publicul a avut la dispoziție aproximativ 40 de minute să liciteze, în scris, pentru fotografia dorită. Imaginile care nu și-au găsit un cumpărător vor fi afișate pe pagina de Facebook a APPC și astfel vor putea fi achiziționate de cei care nu au putut fi prezenți la licitație. Majoritatea imaginilor au fost însă cumpărate la prețul de 50, 80, 100 sau chiar 150 de lei, sumele putând fi achitate în termen de 30 de zile. În urma licitației au fost strânși peste 2000 de lei.

securedownload (13)

securedownload (7)

Jurnalistul Tudor Știrbu/Foto: Dan Bodea

Jurnalistul Tudor Știrbu/Foto: Dan Bodea

La eveniment a fost prezent și jurnalistul Tudor Știrbu care a relatat situația nefericită în care se află ca urmare a materialului despre un caz de malpraxis pe care l-a scris în urmă cu opt ani. Principala învinuire adusă lui Tudor Știrbu era legată de titlul materialului, care nu i-a aparținut. Persoana care a dat tilul nu şi l-a asumat explicit în fața instanței şi astfel a fost condamnat jurnalistul pentru care se strâng fondurile în acest an. Jurnalistul le-a mulțumit fotografilor și tuturor celor care s-au oferit să-l ajute prin diverse demersuri. Mai mult, el chiar a achiziționat o fotografie aparținând lui Silviu Cristea.

securedownload (12)

Jurnalistul Ovidiu Cornea a achiziționat o fotografie semnată de Mircea Roșca/Foto: Dan Bodea

Jurnalistul Ovidiu Cornea a achiziționat o fotografie semnată de Mircea Roșca/Foto: Dan Bodea

Aflat la prima ediție, salonul a fost organizat de Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC), cu sprijinul agenţiei „Fapte”.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu