Ziua Europeană fără Maşini şi Săptămâna Europeană a Mobilităţii, celebrate și la Cluj-Napoca

Consiliul Judeţean Cluj în parteneriat cu Agenţia Judeţeană  pentru Protecţia Mediului şi Clubul de Cicloturism Napoca, a organizat azi, 19 septembrie 2013, o serie de acţiuni dedicate celebrării Săptămânii Europene a Mobilităţii şi a Zilei Europene fără Maşini.

Ziua a început cu o conferință de presă desfășurată în Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean. În cadrul conferinţei au luat cuvântul preşedintele şi, respectiv vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu şi Ioan Oleleu, mesajele acestora fiind urmate de prezentarea unor lucrări pe teme precum Gestionarea calităţii aerului în judeţul Cluj, Importanţa Mişcării pentru Sănătate, Bicicleta – factor de mobilitate urbană durabilă, Educaţie pentru Sănătate şi Performanţă, Promovarea bicicletei în Cluj-Napoca.

„Prin intermediul acestor manifestări ne-am propus să sensibilizăm clujenii cu privire la necesitatea folosirii transportului în comun, a bicicletelor şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto. Acesta este motivul pentru care îi invităm pe toţi cetăţenii să marcheze această zi şi nu numai, prin acţiuni simple, precum renunţarea deplasării la serviciu cu autoturismul personal”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

De asemenea,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj,  Ioan Oleleu, a spus că este foarte important ca lumea să-și modifice stilul de viață, adoptând acest tip de comportament în activitatea zilnică şi nu doar ocazional. „Ceea ce este cu adevărat important este să înţelegem faptul că cu toţii avem un rol în protejarea mediului înconjurător şi că alegând o modalitate de transport diferită de autoturismul personal putem contribui la asigurarea unui mediu mai curat şi la o viaţă mult mai sănătoasă a comunităţii”, a încheiat Oleleu.

Conferinţa a fost urmată de un marş al bicicletelor, organizatorii punând la dispoziţia tuturor celor interesaţi, în mod gratuit, bicicletele necesare. La marşul bicicliştilor au participat și Horea Uioreanu, Ioan Oleleu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Cluj, Grigore Crăciun, angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai AJPM Cluj, membri ai Clubului de Cicloturism Napoca și clujeni iubitori ai acestui sport.

Distribuie:

Postaţi un comentariu