Viktor Orban vine în inima Transilvaniei

Premierul Ungariei, Orban Viktor, va fi prezent, vineri, la Cluj Napoca pentru a inaugura noul sediu al Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia. Cu acest prilej, oficialul ungar va avea o întrevedere cu Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca.

Potrivit MEDIAFAX, alături de Viktor Orban, la ceremonia de vineri vor mai fi prezenți vicepremierul ungar Semjen Zsolt, secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt, reprezentanți ai partidelor maghiarilor din România – preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, dar şi episcopii bisericilor istorice maghiare.

Noul sediu al Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia, cu o suprafață de 6.500 de metri pătraţi, a costat aproximativ cinci milioane de euro, maoritatea sumei fiind suportată de Guvernul de la Budapesta.

Universitatea Sapientia a fost înfiinţată în anul 2001 şi are mai multe facultăţi la Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc. Facultatea de Ştiinţe şi Arte are 300 de locuri pentru studenţi de naționalitate maghiară care pot alege una din specializările: ştiinţa mediului, fotografie, cinematografie, media, relaţii internaţionale şi studii europene şi drept.

Ultima vizita a lui Orban Viktor, la Cluj, a fost în anul 2002.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. LIUBA says:

    Foarte încurajator !…. citesc cu admiratie despre aceste proiecte frumoase … E un semn pozitiv ca s-a cam înteles calea spre integrarea în EUROPA ! Bun venit la noi ORBAN, esti Baiat Fain !…

Postaţi un comentariu