Claudiu Nergheș, clujeanul cu Factorul X

Claudiu Nerghes

Nu are o poveste de viață tristă, nu este unul din cazurile sociale care impresionează prin tragedia personală. Atuul lui este doar talentul. Este ambițios și nu renunță până nu încearcă tot. Este clujean, are 21 de ani și este născut în zodia leu. Fost elev al Liceului ”Gheorghe Șincai”, actual student în ultimul an la tehnică dentară în cadrul UMF, Claudiu Nergheș este cel care reprezintă Clujul în concursul X Factor.

Claudiu, alias ”Loud Empire”, este pasionat de muzică de mic copil. ”Cântam oriunde, când avem musafiri tot timpul mă dădeam în spectacol. Și actoria m-a pasionat tot timpul, făceam diferite scenete, eram înscris la Palatul Copiilor în tot felul de activități artistice. Părinții m-au susținut întotdeauna, chiar dacă nu activează în domeniul artistic”, spune Claudiu.

De asemenea tânărul cântă și la chitară, îi place fotografia, desenul și tot  ce ține de artă, în general. A cântat la festivalul Ghibstock, la Zilele Clujului, în deschiderea concertului Antoniei și la alte evenimente din mallurile clujene. Momentan participă și la concursul desfășurat în cadrul TIMAFF care este în plină desfășurare.

”Am învățat să cânt singur la chitară. Am primit prima chitară la 14 ani de la o mătușă. Atunci m-am apucat și de compus, nu cine știe ce atunci, dar sunt convins că m-a ajutat asta, acum eu îmi compun piesele. M-am lansat anul trecut când, făcând și modeling, fotograful Viorel Sima mi-a spus că cunoaște un producător din Târgu Mureș, N-Tone, Daniel Antonescu pe numele lui real și să-i trimt ceva dacă vreau. La început am fost sceptic, dar apoi am acceptat și așa a ieșit prima piesă, ”Fără tine”. Am pus-o pe net și a avut impact bun, cu peste 30.000 de vizualizări. Momentan am trei piese originale.”

Cu piesa ”Fără tine” Claudiu a semnat și primul său contract cu o casă de discuri din București.  Stilul său muzical s-ar încadra în varianta pop, dar nu exagerat de comercială, după cum îi place lui Claudiu să spună.” Sunt conștient că în România trebuie să fii super comercial. Mie nu-mi place muzica ce se ascultă la noi. M-am gândit să plec în străinătate dar nu am curajul să mă duc fără să am ceva sigur de la care să pornesc. E cumva frustrant să vezi că ți s-a dat un dar, acesta al artei, că vrei să faci ceva cu el și vezi că trebuie să faci compromisuri, să cunoști pe cine trebuie. Trebuie să ai și o echipă foarte bună în spate care să se ocupe de tine, altfel  e foarte greu. Eu deocamdată mă promovez doar pe facebook prin pagina mea de artist ”LoudEmpire”, spune clujeanul.

În timpul liber Claudiu este și fotomodel, dar consideră că pentru el este prea târziu să se lanseze în acest domeniu, așa că va continua această plăcere doar la nivel de hobby.

Clujul are nevoie de ceva ”wow”

Clujean getbeget, Claudiu este un tânăr care îmbină studiul cu pasiunea, hobbyuri și alte activități specifice vârstei dar, la doar 21 de ani, se simte de multe ori plictisit într-un oraș care nu-i mai oferă nimic nou. ”Îmi place mult Clujul dar am senzația că nu mai ai ce face aici. Ies în oraș, terase, cluburi, mai merg la sală, dar nu este nimic nou. Clujul are nevoie de ceva wow însă este greu să faci ceva nou și original”, spune Claudiu.

Undă verde pentru admiratoare

Claudiu este foarte selectiv în ceea ce privește alegerea unei partenere. Momentan este singur dar nu este o prioritate pentru el să-și găsească pe cineva. ”Nu am prietenă dar sunt în căutare. Sunt foarte selectiv, mi se pare mai ok să ai standarde mai ridicate. Mi-ar plăcea o fată frumoasă, înaltă, neapărat cu părul lung, inteligentă și amuzantă, să aibă un stil bine definit. Din păcate multe fete din ziua de ani sunt foarte materialiste. Mi se pare că se duce de râpă totul cu noile generații și cred că tot mai rău o să fie. Îi vezi la 12 ani că fumează, fetele de 14 ani arată ca de 20. Cred că generația mea este printre ultimele ok”, mărturisește Claudiu cu dezamăgire în glas.

Alegerea X

Participarea lui Claudiu la X Factor se datorează în principal colegilor săi care l-au tot bătut la cap să se înscrie în concurs. Colegii m-au bătut la cap și m-am înscris la X Factor. A început să ia și câteva ore de canto. La București l-au însoțit prietenii săi. Claudiu mărturisește că e foarte mulțumit de prestația la în concurs de până acum. ”Sigur că am cântăreți preferați.  Îmi place Smiley și pentru stilul său și că se diferențiază de alții, îmi place Antonia și pentru că este foarte frumoasă și pentru că este și ea altfel decât cântărețele de la noi. Din străinătate îmi place Justin Timberlake, Rihanna, Maroon 5, Florence and the Machine.” Concurentul X mai citește din când în când horoscopul dar nu este superstițios. Are însă un lanț primit de la mama lui, ce reprezintă zodia leu în calendarul mayaș,  pe care îl poartă și despre care crede că îi aduce noroc. Să sperăm că lanțul fermecat îi va purta noroc și în continuare. Baftă, Claudiu!

Fanii săi și cei care vor să-l cunoască pe Claudiu, pot accesa pagina sa de artist ”LoudEmpire” de pe facebook.
 

”Sunt pro educație dar nu-mi place că în România mentalitatea este un pic încuiată. Ar trebui să fie ca în străinătate, unde după ce elevii termină liceul este acel gapyear, an în care ei sunt liberi să călătorească, să fac ce vor, să-și dea seama ce li se potrivește și ce vor să facă și abia apoi să facă o facultate. În România dacă după liceu nu te înscrii la o facultate ești ultimul ratat”, Claudiu Nergheș ( Loud Empire )

 

” X Factor este o rampă de lansare foarte bună făcut să ajute talentele care vor să se remarce. Este o experiență din care înveți foarte multe și cunoști oameni importanți”, Claudiu Nergheș (Loud Empire )

 

[stextbox id=”custom”]Clujeanca Ana Diana Kalmar, concurenta de la Vocea României,  a impresionat juriul și publicul, vineri seara, cu prestația sa. Ana a fost dorită și de “colosul din Rhodos”, cum s-a autointitulat Brenciu, și “Statuia Libertății”, cum a numit-o pe Lori. Tânăra a ales să facă parte din echipa Loredanei. Baftă Ana![/stextbox]

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Terpea Calin says:

    Mult succes Claudiu, toata admiratia si sustinerea noastra! 🙂

Postaţi un comentariu