Victor Ponta: „În două săptămâni aflăm cine construiește autostrada Sebeș-Turda”

Prezent la Cluj-Napoca pentru inaugurarea campusului teologic al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, premierul României Victor Ponta a vorbit și despre situația Autostrăzii Transilvania și despre planurile pe care administrația centrală le are cu tronsoanele de autostradă care vor traversa județul Cluj.

 „Vreau să confirm încă odată că în bugetul pe anul 2014, care va fi la un moment dat promulgat de președinte, este trecută suma necesară pentru finalizarea construcțiilor pe tronsonul Borș – Suplacu de Barcău, de asemenea anul viitor încep procedurile pentru Suplacu de Barcău – Gilău, iar acum, în acest an, cred că într-o săptămână sau maxim două pe 19 decembrie se anunță câștigătorul pentru tronsonul de autostradă Sebeș-Turda. În acest fel Clujul se leagă de autostrada mai departe spre Sibiu și spre Nădlac, iar în ianuarie vom începe procedurile pe segmentul de autostradă Turda-Târgu Mureș. Deci nu pot decât să mă bucur că, deși nu este un prim-ministru din Cluj, totuși Clujul va fi legat cu autostrăzi și spre Oradea și de autostrada Nădlac – Sibiu și de Târgu Mureș și cred că este un lucru important pentru dezvoltarea economică a întregii regiuni”, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a vorbit și despre ancheta DNA cu privire la contractul cu firma americană Bechtel, pe care statul a contractat-o pentru construirea de autostrăzi. Corpul de control a constatat ineficienţa renegocierii contractului în 2006 iar raportul întocmit arată că renegocierea s-a făcut fără un mandat din partea Guvernului, prejudiciul cauzat fiind de 40 de milioane de euro. Acuzaţiile din acest dosar îi vizează pe foştii miniştri Gheorghe Dobre (Ministrul Transporturi), Sebastian Vlădescu (Ministerul Finanţelor), Monica Macovei (Ministerul de Justiţie) şi Radu Berceanu (Ministerul Transporturi). Printre cei acuzaţi se află şi fostul director al CNADNR, Cristian Duică.

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu