Vești bune: avem un nou cimitir în Cluj :)

IPS Andrei, Arhiepiscop de Cluj și Mitropolit

Arhiepiscopia Ortodoxă de Cluj a anunțat marți că un nou cimitir, „Sfântul Lazăr”, va fi amenajat în Cluj-Napoca. Cimitirul este situat în zona centurii de nord-est a orașului, pe un teren situat în proprietatea parohiilor Someșeni și Sânnicoară.

„Noul cimitir, care va purta numele «Sfântul Lazăr», va avea o suprafață de 13 hectare și va fi amenajat de către cele două parohii ortodoxe, care îl vor administra potrivit normelor”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei. Potrivit acestuia, decizia a fost luată în 28 noiembrie, „pentru a răspunde nevoilor comunității clujene, care se confruntă cu o tot mai mare lipsă a locurilor de veci în cimitirele din oraș”.

În prezent, proiectul se află în faza obținerii certificatului de urbanism, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă lucrările de amenajare la noul amplasament.

Prin acest proiect, Arhiepiscopia Clujului vrea să ofere o soluție la „oferta neetică a locurilor de veci în cimitirele private sau, mai mult, la propunerea de neacceptat a incinerărilor, care contravine învătăturii Sfintei Scripturi si practicii funerare creștine”, se mai arată în comunicat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu