Varza á la Cluj de 400 de kilograme la Campionatul de Gătit în Aer Liber

Anul trecut, cei de la Memo10 au preparat o mămăliguţă uriaşă/ Foto: Dan Bodea

Gurmanzii din Cluj-Napoca și nu numai sunt așteptați la o nouă ediție a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, în perioada 6-8 septembrie. În cadrul evenimentului, restaurantul Memo10, al Primăriei Cluj, va pregăti în jur de 400 de kilograme de Varza a la Cluj pentru aproximativ 2000-2500 de persoane.

„Duminică, 8 septembrie,  la categoria de Show vom prezenta produsul tradițional Varza á la Cluj, produsul finit va fi undeva la 400 de kg  și așteptăm cu mare interes toți clujenii pentru a gusta și chiar pentru a participa efectiv la prepararea produsul, care are legătură și cu denumirea orașului în care ne desfășurăm activitatea de zi cu zi”,  a declarat Gelu Vișan, directorul restaurantului Memo10.

Pentru a prepara acest festin componenții echipei vor folosi 400 kg de varză, 50 kg de pulpă, 30 kg de fleică, 30 kg de roșii, 30 kg de smântână, plus diverse ingrediente precum cimbru, paprika, mărar, piper și sare.

„Cu siguranță va fi o cantitate de 400 de kilograme. Noi în fiecare an batem câte un record, dar nu le omologăm niciodată, pentru noi e important să facem spectacol pentru clujeni, nu să ne etalăm premiile și medaliile”, a încheiat Gelu Vișan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu