Vânt puternic la IPJ Cluj, Păcurar rezistă

Ioan Păcurar, cel mai longeviv comandant al IPJ Cluj/ Foto: Dan Bodea
Vreo 20 de persoane, venite de peste două săptămâni direct de la Ministerul de Interne, n-au reuşit, se pare, să-l clintească din funcţie pe şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar.

Controlul s-a încheiat la sfârşitul săptămânii, iar astăzi urmează să fie prezentat raportul, dar după toate probabilităţile şi după starea de spirit pe care o afişează Ioan Păcurar se pare că verificările desantului de la Bucureşti n-au scos la iveală nimic serios. Mai mult, Ioan Păcurar, deşi în concediu, a fost văzut relaxat în incinta IPJ Cluj şi final chiar a avut o discuţie cu investigatorii, într-un loc discret.

Controlul de la IPJ Cluj a început în ultimele zile ale lunii trecute şi a venit direct din partea Ministerului de Interne, nu din partea Inspectoratul General al Poliţiei Române, cum se întâmplă de obicei.

Potrivit surselor noastre, misiunea celor 20 de persoane venite în control urma să se încheie cu schimbarea conducerii IPJ Cluj.

Că era un control ţintit reiese, pe lângă faptul că a venit direct din partea ministerului, şi din aceea că verificările au început exact când şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar, intrase în concediu, pe timpul căruia, potrivit legii, nu mai are acces la toate pârghiile de şef în exerciţiul funcţiunii. În plus, controlul a vizat doar structura judeţeană a poliţiei clujene, fără să se facă nici un fel de verificări la Poliţia municipiului Cluj-Napoca sau la alte poliţii municipale şi orăşeneşti din judeţul Cluj.

Ioan Păcurar este la conducerea IPJ Cluj din luna mai 2005 şi este cea mai longevivă persoană aflată la şefia poliţiei clujene. El s-a născut pe 31 ianuarie 1960, în Apahida, şi înainte de a deveni şeful IPJ cluj a fost, în perioada 2001-2005, şef Serviciu la Serviciul Poliţiei Rutiere. În 2001 a fost şeful Biroului Poliţiei Rutiere la Poliţia municipiului Cluj-Napoca, în 1994 – 2001 a fost ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere din IPJ Cluj, iar în perioada 1985 – 1994 a fost agent în cadrul aceluiaşi serviciu şi la Serviciul Poliţiei de Ordine Publică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu