Untoldiștii nemulțumiți de felul în care se desfășoară transportul în comun pe timp de noapte: „De ce nu există un abonament valabil și noaptea?”

Foto: Maria Man

Participanții la Festivalul Untold care are loc în acest weekend la Cluj-Napoca și-au exprimat nemulțumirea vizavi de felul în care se desfășoară transportul în comun pe timp de noapte. Dacă în ceea ce privește liniile acoperite de transportul nocturn nu au fost comentarii negative, nu același lucru se poate spune despre modul în care sunt vândute biletele. Întrucât pe timp de noapte nu sunt valabile bilete sau abonamentele achiziționat în timpul zilei, călătorii sunt nevoiți să își cumpere biletul de la șofer.

„Se deschide doar ușa din față. Fiecare e obligat să cumpere un bilet de noapte, altfel nu merge cu autobuzul. Merge extrem de încet. Stăm aici de 20 de minute. Dacă stăm așa în fiecare stație, poate ajungem și noi dimineață acasă”, a spus un clujean nemulțumit.

„Eu înțeleg că e diferit regimul pe timp de noapte, dar de ce ne obligă să ne pierdem timpul? Nu puteau face frumos un abonament valabil și pe timp de noapte, chiar dacă poate costa mai mult. Era atât de dificil? Se evitau multe probleme: cozile și așteptările infinite, unde să mai punem că și șoferii sunt stresați din această cauză. La fiecare stație dă bilet fiecărui călător și, după cum se vede, nu sunt puțini. Așa e dacă nu sunt gândite anumite aspecte din timp”, a spus un alt călător.

„Am abonament de zi, acum trebuie să îmi iau și bilet pe timp de noapte. Normal că nu îmi convine. Ieri am adormit pe autobuz de câteva ori până am ajuns la destinație. Stai în fiecare stație până își iau toți bilet. E enervant. Cred că lucrurile pot fi simplificate în următoarele zile. Un abonament valabil și pe timp de noapte și problema e rezolvată”, a spus Andreea, o tânără din București cazată în zona Expo Transilvania.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Conform unui anunț făcut de Compania de Transport Public Cluj-Napoca frecvenţa autobuzelor pe liniile 6, 25, 30, 36 şi 46 ar fi trebuit să fie de 15 minute în această perioadă , iar în intervalul 03:00 – 05:00 pe liniile 6, 25 şi 30 de 10 minute. Pe cea mai nouă linie, 21, care deservește traseul Piața Mihai Viteazu – Cartierul Bună ziua, frecvența autobuzelor ar fi trebuit să fie de aproximativ 40 de minute.

Citiți și: Program special de circulaţie a transportului în comun pe perioada Untold

„După concertul Avicii, în jurul orei 4:30, am așteptat în stația de la Sala Polivalentă mai bine de o oră și nu a venit niciun autobuz. Nici vorbă de transport din zece în zece minute cum ar fi trebuit. Eram mai multe persoane în stație. Până la urmă am pornit pe jos spre Mănăștur”, spune o altă clujeancă.

Pe perioada Festivalului Untold, chioșcurile de bilete și abonamente de  pe strada Memorandumului sunt deschise și în intervalul orar 22:00 – 06:00. De asemenea, punctul de vânzare a biletelor Snagov (pe str. Unirii) funcționează până la ora 23:00.

Titlurile de călătorie disponibile pentru transportul de noapte sunt:

  1. Biletul de noapte, 1 călătorie, preț 3 lei, se achiziționează de la conducătorul auto și de la cele 2 chioscuri cu program non stop;
  2. Abonament pe toate liniile 1 zi, preț 12 lei;
  3. Abonament pe toate liniile 3 zile, preț 20 lei;
  4. Abonament pe toate liniile 1 săptămână, pret 41 lei
  5. Titluri de călătorie disponibile prin SMS;
  6. Titluri de călătorie disponibile prin Mobilpay Wallet.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu