Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca nu va găzdui refugiaţi în căminele studenţeşti

Căminul 7 / Foto: Maria Man

Două universităţi din Bucureşti şi-au arătat disponibilitatea de a oferi cazare şi masă pentru 230 de refugiaţi. În schimb, universităţile clujene susţin că nu au suficiente locuri nici pentru proprii studenţi, fapt pentru care exclud posibilitatea cazării sirienilor în cămine.

“Universitatea Tehnică are un număr mare de cereri pentru cazări în cămin din partea studenţilor proprii. Nu reuşim să satisfacem toate aceste cereri. Astfel, nu vom fi dispuşi să primim refugiaţi în detrimentul propriilor studenţi. Într-adevăr au fost discuţii la nivelul universităţilor clujene în acest sens, dar noi nu vom putea să facem acest lucru. Vom susţine în schimb instituţiile care se vor ocupa de refugiaţi cu hrană sau cu ceea ce este nevoie”, a explicat pentru Transilvania Reporter, Mirela Botan, purtătorul de cuvânt al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

“Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea Bucureşti au disponibilitatea de a oferi cazare şi masă pentru 230 de refugiaţi: Universitatea Politehnică din Bucureşti – 150 de locuri cazare şi masă şi Universitatea din Bucureşti – 80 de locuri pentru refugiaţi cazare şi masă”, a afirmat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu pentru Agerpres.

Potrivit acestuia şi alte universităţi din ţară s-au oferit deschise să ofere consiliere psihologică, socială sau religioasă pentru refugiaţi.

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca a oferit anul trecut 5.000 de locuri de cazare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu