Un preot ortodox din Serbia, cetăţean de onoare al Clujului

Părintelui Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi Vicar al Timoculuia primit titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj – „Clujean de Onoare”. Ceremonia a avut loc la Mănăstirea Nicula.

„Am fost în Valea Timocului, am văzut ce necazuri au românii de acolo, dar am văzut și rodul strădaniilor sfinției sale părintele Boian de a propovădui limba română. Frații noștri de acolo nu au dreptul la limba maternă în școală sau la biserică, drepturi fundamentale nu sunt recunoscute, deși Serbia este o țară europeană. Biserica părintelui Boian este o oază de românism și un licăr de speranță pentru românii din Valea Timocului. De aceea am decis să-i acordăm acest titlu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu la înmânarea titlului.

Părintele Aleksandrovici a apreciat gestul autorităților clujene. „Noi suntem români, unii ne spun vlahi sau valahi, dar tot români suntem, și mulțumesc tuturor pentru sprijin și pentru distincțiile acordate”, a declarat proaspătul cetățean de onoare al județului Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu