Uioreanu pregăteşte transportul în comun din Zona Metropolitană

Horia Uioreanu, fost președinte CJ Cluj

După scandalul legat de asigurarea transportului în comun în comunele din zona Metropolitană, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu a anunţat astăzi o serie de măsuri pe care doreşte să le implementeze pentru firmele care vor câştuga licitaţia, organizată la nivel naţional.

„Printre măsurile pe care doresc să le impun pentru operatorii de transport județean care vor fi desemnați în urma licitaților de atribuire a traseelor se numără mărirea frecvenţei curselor şi a staţiilor de pe traseu în comune – ce se vor stabili împreună cu primarii din comune, dotarea stațiilor de îmbarcare cu rampe pentru persoanele cu dizabilități în maxim 6 luni, obligarea operatorilor să monteze în staţiile de îmbarcare automate pentru eliberarea biletelor de călătorie în maxim 1 an, unificarea traseelor pe raza unei unități admnistrativ teritoriale ca de exemplu la Florești”, a spus Uioreanu.

Una dintre cele mai importante propuneri vizează şi asigurarea legăturilor mai bune cu transportul din oraş. Aceasta prin posibilitatea ca operatorii de transport județean să oprească în stațiile RATUC din Cluj-Napoca şi intersectarea traseelor transportatorilor care deservesc comunele limitrofe cu traseele transportului din municipiu. Traseele propuse sunt:

Florești – dn – Colina – Minerva – pe linia de tramvai – Calea Mănăștur – Calea Moților – Memorandumului – Regele Ferdinand – Horea – Gară – retur

Chinteni – Oașului – Gara – Horea – P-ța Mihai Viteazu – retur

Apahida – Someșeni – Aurel Vlaicu – 21 Decembrie – P-ța Avram Iancu – Dorobanților – Aurel Vlaicu – Someșeni

Feleac și Ciurila – Calea Turzii – P-ța Avram Iancu – Cuza VodĂ – P-ța Mihai Viteazu – retur

Vă reamintim că în această toamnă Consiliul Judeţean a scos de la licitaţie mai multe trasee care urmau să fie asigurate de RATUC. Hotărârea a fost atacată de firmele private care asigurau transportul în comunele limitrofe ale Clujului, iar tribunalul a decis supendarea hotărârii. Ca urmare rutele au fost reintroduse la licitaţie.

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. mircea says:

  Minte frumos nerusinatule !!!!

 2. dacian says:

  Domnul Uioreanu sa faca binr sa aduca in floresti Ratuc pentru ca in toate tarile unde functioneaza ca zona metropolitana au transport public metropolitan nu zece mi de operatori ,daca nu va indeplibi vom iesi in strada pt ai cere demisia.fany opereaza de atata timp in floresti si nu a respectat nici un gram drepturile si legile in cea ce priveste transport civilizat,doar nu va respecta acum ?

 3. david says:

  Domnule cred ca esti la primul si la ultimul mandat in calitate de presedinte . Dumneata cum crezi ca te vor alege oamenii din nou daca nu ai reusit sa rezolvi aceasta problema care i doare cel mai tare ? Esti slab si punct.

 4. dacian says:

  Domnule Uioreanu autibuzele trebuie adaptate cu rampe nu statile,ce ar fi ca dumneavoastra sa mergeti descult de acasa pana la servici si doar acolo sa umblati incaltat !propune asa ceva pt ca fany ar trebui aa cumpere alte autobuze

Postaţi un comentariu