Trelleborg Automotive investește 16 milioane de euro în fabrică de la Dej

Concernul  germano-suedez Trelleborg Vibracoustic pregătește, prin filiala Trelleborg Automotive Dej, o investiție de aproximativ 16 milioane. Astfel, producătorul suedez care operează în Parcul Industrial ARC din Dej, își va dubla capacitatea de producție și își va tripla veniturile.

Trelleborg Automotive a ajuns în parcul industrial din Dej în anul 2006 și are în prezent mai bine de 300 de angajați care se ocupă de producția de amortizoarea, bucșe, suporți sistem exhaustare sau suporți pentru motoare.

Trellborg Automotiva este lider mondial în producția de soluții pentru domeniul auto, filiala de la Dej fiind distribuitor de echipamente pentru producători de renume din industria auto, ca Renault-Nissan, Ford, VW, Volvo sau BMW. De asemenea, piese produse de muncitorii din Dej ajung și la fabricile Ford-Craiova sau Dacia- Pitești.

„Managementul a decis să  dezvolte noi proiecte în cadrul filialei din Dej, astfel că s-a demarat un proiect de 15.6 milioane de euro, urmând ca pe parcurs să apelăm la ajutorul organelor locale care au contribuit cu un ajutor de stat de 5, 4 milioane de euro. Acest lucru ne va permite crearea de 284 noi locuri de muncă urmând ca până la începutul anului 2015 să ajungem la aproximativ 600 de persoane angajate”, a explicat Ștefan Papp, șeful departamentului de achiziții al Trelleborg Automotive Dej.

Potrivit reprezentatului firmei suedeze, investiția va duce la dublarea capacității de producție și triplarea cifrei de afaceri, care va ajunge la 120 de milioane de euro, de la 40 de milioane cât este în prezent.

Ioan Oleleu, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj a salutat această investiție și a promis că nici parcurile industriale din municipiul Cluj-Napoca nu vor fi neglijate în acest an.

„Cele două parcuri industriale, tetarom 1 și 2 vor atrage și alți investitori, nu vom face o diferență între parcurile industriale ale CJ și cele din județul Cluj”.

Trelleborg Automotive Dej face parte din grupul germano-suedez Trelleborg Vibracoustic, lider mondial în producţia de piese antivibraţie pentru autovehicule, cu o cotă de piaţă de 13% (incluzând ca şi clienţi principali pe Renault-Nissan, Ford, Volkswagen şi BMW). Pe piaţa din România este principalul furnizor pentru producătorul Dacia-Renault.

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu