Târg de cariere cu 500 de locuri de muncă pentru clujenii aflați în căutarea unui job

Ajuns la cea de-a 15-a ediție, Târgul de Cariere vine din nou în ajutorul clujenilor care încearcă să-și găsească un loc de muncă în domeniul lor de specialitate. Oferta este și în acest an cât se poate de variată, angajatori de top de pe piața muncii din Cluj anunțându-și prezența la evenimentul care va avea loc în 12 și 13 noiembrie, în intervalul orar 11:00-19:00, la Iulius Mall.

Târgul se adresează în special tinerilor care au absolvit studii superioare sau sunt în curs de absolvire, cel mai ofertant domeniu fiind cel economic. Printre cei peste 30 de angajatori prezenți la eveniment se numără și BUW, Dennemeyer, EON, Endava, Genpact, McDonald’s, Office Depot, Steelcase, Sykes și Terapia Ranbaxy. Angajatorii pun la bătaie 500 de locuri de muncă.

Potrivit organizatorilor, la ediția de acest an, la mare căutare sunt inginerii, economiștii, IT-iștii și vorbitorii de limbi străine, în special de limba italiană. Chimiștii și farmaciștii vor găsi și ei job-uri în domeniile lor, existând de asemenea numeroase oportunități în domeniul vânzărilor.

„La târg avem foarte multe locuri de muncă în Cluj. Deși câteva domenii sunt mai bine reprezentate decât altele în oferta noastră de joburi, îi asigurăm pe clujenii tineri, cu vârste între 20 și 30 de ani, cu sau fără experiență de muncă, cu studii superioare absolvite sau în curs, că la Târgul de Cariere vor veni cu folos, pentru că oferta este una foarte variată. Avem aici și companii de recrutare, care reprezintă o multitudine de clienți dintr-o varietate mare de industrii”, declară Alin Vaida, managerul evenimentului care la ediția precedentă a stârnit interesul a peste 5000 de candidați.

Pentru debutanții care doresc să ia contact cu domeniul în care studiază sau pentru cei care sunt interesați de o reconversie profesională, Târgul de Cariere propune 50 de internship-uri plătite și oportunități de voluntariat în domeniul scrierii de proiecte de finanțare sau al energiei alternative.

Prin intermediul programului Edmundo, prezent la eveniment cu un stand de consiliere, 60 de universități din străinătate își prezintă oferta de studii în cadrul Târgului de Cariere. Printre destinațiile cele mai accesibile din punct de vedere financiar pentru cei interesați de studiile în străinătate sunt universități din Suedia, Olanda, Belgia sau Italia.

În cadrul Târgului de Cariere va fi disponibil și workshop-ul „Ghid de supraviețuire în birou” cu instrumente de eficiență personală, de colaborare și de luare a deciziilor, dar și discursuri ale unor invitați speciali, care vor povesti celor prezenți idei din experiența lor de găsire a vocației și urmare a propriului drum. De asemenea, consultanți specializați vor oferi, gratuit, ședințe  de consiliere în ceea ce privește alegerea carierei, de 15-20 de minute.

Dorința candidaților: job-uri bine plătite fără sacrficii în viața personală

Un studiu IRES realizat în luna martie a anului 2013 prezintă pretențiile candidaților care au trecut pragul Târgului de Cariere. Astfel, salariul minim mediu pe care l-ar accepta respondenții la un loc de muncă este de 429 EUR (1893 RON). Cei mai mulți au în vedere un salariu între 201 și 300 EUR (30%), în timp ce există și candidați care ar accepta un salariu sub 200 EUR (10%), între 301 și 400 EUR (19%) și peste 400 EUR (28%).

Potrivit aceluiași studiu, cei mai mulți dintre intervievați nu sunt dispuși să își sacrifice viața personală pentru a face carieră (70%), iar pentru 72% dintre respondenți nu este adevărată afirmația „Nu contează unde mă angajez dacă mi se oferă un salariu mare”. Pentru 38% este mai important prestigiul locului de muncă decât salariul, iar 43% dintre intervievați spun că în următorii doi ani ar dori să își deschidă propria afacere.

slide 2

Criza financiară a avut impact nu doar în rândul celor care aveau un loc de muncă ci și în rândul celor care se aflau în căutarea unui job. Potrivit studiului IRES,  52% dintre respondenți declară că le-au fost schimbate criteriile de alegere a unui loc de muncă de criza economică, în timp ce 16% declară că aceste criterii nu le-au fost schimbate, iar 29% nu căutau un loc de muncă înaintea crizei.

Chiar dacă Târgul de Cariere propune 500 de locuri de muncă, cei aflați în căutarea unui job ar fi mai interesați de  traininguri – 84%, mai apoi workshopuri – 78%, coaching – 59%, concursuri – 51% și campanii de sănătate – 31%.

În cadrul Târgului de Cariere va fi disponibil și workshop-ul „Ghid de supraviețuire în birou” cu instrumente de eficiență personală, de colaborare și de luare a deciziilor, dar și discursuri ale unor invitați speciali, care vor povesti celor prezenți idei din experiența lor de găsire a vocației și urmare a propriului drum. De asemenea, consultanți specializați vor oferi, gratuit, ședințe  de consiliere în ceea ce privește alegerea carierei, de 15-20 de minute.

slide 1

Distribuie:

Postaţi un comentariu