FOTO/ Super-spectacol aviatic și „expropriați de lux” la mitingul aerian de la Aeroportul Internațional Cluj

Foto: Dan Bodea

Mii de clujeni au părăsit astăzi agitația orașului pentru a asista la un show aerian de excepție susținut de piloții Aeroclubului Român care prin măiestria lor transpusă în acrobații greu chiar și de descris, au smuls roporte de aplauze din partea spectatorilor. Nu la fel de binevoitori au fost proprietarii expropiați ca urmare a cosntruirii noii piste de decolare-aterizare de la Aeroportul Internațional Cluj, aceștia scandând împotriva autorităților pe tot parcursul manifestațiilor aeriene.

Chiar dacă înalții demnitari ai statului a întârziat să apară la inaugurarea noii piste de decolare-aterizare de la Aeroportul Internațional Cluj, frumusețea și spectaculozitatea show-ului aviatic pregătit cu această ocazie nu a fost cu nimic știrbită.

Avioanele Aeroclubului României s-au înalțat la cer la ora 13 și din acel moment publicul nu a mai contenit cu aplauzele la adresa talentaților piloți. Avioanele ultra-ușoare vopsite în culorile tricolorului au survolat zona, „desenând” pe cerul de pe care ceața a plecat cu mare greutate, inimi, spirale și diferite figurine care i-au încântat pe cei aproape 15.000 de spectatori veniți astăzi la Mitingul Aerian.

12 spectatori norocoși au avut ocazia, prin participarea la o tombolă, să zboare alături de un pilot profesionist cu un avion ultra-ușor, în timp ce chiar înainte începerii spectacolului, mai mulți parașutiști au coborât din înaltul cerurilor.

„Vrem și noi o cursă de 40 de bani”

Dacă protestatarii împotriva proiectului Roșia Montană nu au mai avut parte de activitate ca urmare a absenței premierului de la eveniment, un grup de proprietari expropriați ca urmare a construirii noii piste au manifestat pe tot parcursul show-ului aviatic.

Aceștia reclamă că pentru terenurile lor au primit sume mult prea mici, 40 de bani pe metru pătrat și le-au cerut autorităților locale și Guvernului să remedieze această situație în care, spun ei, au fost „furați pe față”.

„I-am dat în judecată, pentru că numai așa se poate rezolva ceva, și sperăm să se remedieze situația. Din cauza balizajului noi nici nu mai putem intra pe terenurile nostre pe care oricum am refuzat să le vindem pe banii ăștia. 40 de bani pe metru pătrat e prețul unui ou, cum să acceptăm așa ceva?”, spune unul dintre proprietari.

În cursul zilei de astăzi sunt așteptați să sosească la inaugurarea noii piste de decolare-aterizare de la Aeroportul Internațiional Cluj, Victor Ponta, Crin Antonescu și mai mulți membri marcanți ai Guvernului, care alături de oficialitățile locale și de directorul aeroportului, David Ciceo, vor tăia panglica noii facilități.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realziată de Dan Bodea.

[nggallery id=235]

Distribuie:

Postaţi un comentariu