Studenții clujeni vor beneficia de gratuitate pe două linii de transport în comun

Foto: Dan Bodea

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că a convocat o ședință a Consiliului Local pentru a pentru a putea da posibilitate studenților clujeni ca de la 1 octombrie să beneficieze de două linii gratuite pe mijloacele de transport în comun de la RATUC,  în loc de una singură cum era până acum.

Boc a precizat că subvenționarea se va face la fel ca până acum, prețul abonamentului, în valoare de 60 de lei pentru o linie, fiind suportat în proporție de 50% de către Primărie și RATUC, iar restul de 50% de către universități.

„Am discutat pe tot parcursul verii cu cei de la RATUC să putem veni cu o îmbunătățire a gratuităților pentru studenți. În prezent studenții beneficiază de gratuități pe o linie. Costul abonamentelor pe o linie costă 60 de lei, 30 de lei plătește Primăria, în timp ce 30 de lei plătește universitatea. De la 1 octombrie și dacă mâine trece prin Consiliul Local propunerea pe care o fac, tot în același cuantum de 60 de lei, studenții vor avea acces la două linii de transport în comun, Primăria și cu RATUC suportând toate costurile aferente. Pe viitor ne gândim să oferim gratuități și elevilor, însă deocamdată atât este bugetul”, a declarat edilul.

Boc a spus că a discutat și despre oferirea gratuităților pentru transportul în comun a studenților și pe perioada verii de către toate universitățile, nu doar de unele, așa cum a fost cazul în această vară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu