Staționare forțată de 4 ore pentru trenul București-Cluj-Napoca

Mai multe trenuri care leagă Transilvania de capitală, au rămas blocate în stațiile Predeal și Brașov, din cauza unor copaci doborâți de vânt pe șinele de cale ferată. Foto: Dan Bodea

Ninsorile abundente care au lovit zonele montane din România, pun la grea încercare, cum era și de așteptat, traficul feroviar. Trenul care a pornit din gara București Nord spre Cluj-Napoca, și cursele de la Bistrița, Baia-Mare și Brașov au stat ore bune între Timișul de Sus și Predeal, după ce mai mulți copaci au căzut pe șinele de cale ferată.

La ora 11, cinci garnituri de tren erau blocate între Timișul de Sus și Predeal, întâzierile fiind de minim 4 ore la fiecare dintre curse.

Trenul Inter-Regio de care a pornit la ora 5:45 din București Nord spre Cluj-Napoca a rămas blocat în Predeal, după ce mai mulți copaci au căzut pe șine și au rupt firele de curent, paralizând întreaga circulație pe acest tronson. La fel s-a întâmplat și în cazul curselor Baia Mare-București Nord, Salva-București Nord, București Nord-Brașov și trenul de marfă Brașov-București Nord.

Călătorii care ieri au pornit dinspre Bistrița spre capitală, la ora 19, nu au mai ajuns la destinație la timp. Potrivit biroului de informații din Gara Predeal trenurile și-au reluat drumul spre destinații abia în jurul orei 12, după ce echipajele de intervenție ale CFR au eliberat șinele de cale ferată. Nu mai departe de ziua de ieri, traficul feroviar a fost din nou blocat mai bine de 7 ore după ce ninsorile i-au luat pe nepregătite pe angajații stațiilor CFR din Brașov și Predeal.

Distribuie:

Postaţi un comentariu