Spitalele clujene au primit 730.000 de lei pentru aparatură medicală și reparații

Consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 733.869 de lei pentru efectuarea de reparații și achiziționarea de aparatură medicală. Astfel Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca a primit 150.000 de lei pentru reamenajarea centralei termice și rețele.

De asemenea, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și descarcerare, a primit 68.869 de lei pentru montarea unor uși glisante, și a unei perdele de aer cald la intrarea în unitatea de primire urgențe, în timp ce Spitalul clinic de urgență pentru copii a primit 225.000 de lei pentru achiziționarea unui ecograf Doppler cu 3 sonde și 140.000 de lei pentru achiziționarea unui videogastroscop pediatric.

În fine, suma de 150.000 de leia fost alocată pentru plata unor arierate ale Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal pe anul 2012. Banii vor fi folosiți pentru plata cheltuielilor efectuate cu programul de transplant și pe care Ministerul Sănătății nu le decontează. Este vorba despre cheltuielile de întreținere și piese de schimb ale aparaturii medicale dar și cheltuieli de întreținere a clădirilor și cele de cazare a bolnavilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu