„Spiridușii lui Moș Crăciun” adoptă un prieten de sărbători

Pentru un copil din Complexul de Servicii destinat protecției Copilului, Crăciunul din acest an va fi mai frumos decât celelalte petrecute în instituție mulțumită „Spiridușilor lui Moș Crăciun”, a căror temă va fi în acest an adoptarea unui prieten cazat în complex.

25 de copii  cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani, din proiectul de mentorat Mari și Mici, Mari Amici, al Fundației Creștine de Ajutorare, de Crăciun devin spiridușii Moșului și ”adoptă” vineri, 6 decembrie un prieten de vârsta lor care se află într-o situație de dificultate, dintre copiii aflați în Complexul de Servicii destinat Protecției Copilului.

Acțiunea se află la a doua ediție și face tema  Implicării Sociale pe care copii din proiectul de mentorat și din Cluburile Prieteniei ale FCA. Copiii alături de părinți, de voluntarii și de personalul Fundația Creștină de Ajutoare  devin spiridușii Crăciunului și croiesc, cos, decorează o cizmuliță de Crăciun, cumpără cadouri, aleg un prieten și dăruiesc cizmulița unui copil orfan, sărman, aflat în dificultate. În anul 2012, copii au dăruit munca și darurile lor vârstnicilor din Centrul  de Vârstnici ”Sf. Francisc” din Cluj-Napoca.

Fundaţia Creştină de Ajutorare (FCA)  este unul dintre cele mai vechi ONG-uri clujene, activând exclusiv în Cluj-Napoca de peste 14 ani. FCA distribuie în prezent medicamente şi materiale pentru incontinenţă şi implementează proiectul de mentorat pentru copii „Mari şi Mici, Mari Amici” (MMMA). MMMA se află în al 8-lea an de implementare. În acest moment 38 de copii, inclusiv copii provenind din medii sociale aflate în dificultate sunt beneficiari ai proiectului MMMA. Proiectul are ca scop prevenirea abandonului şcolar, formarea de abilităţi de viaţă independentă, educaţie moral-civică aplicată precum și dezvoltarea personală armonioasă a acestor copii prin toate cele enumerate deja. FCA mai implementează și Caravana Speranței la Pata Rât, Caravana Crăciunului, respectiv Caravana de Paște la Pata Rât, Aripi pentru Copii (proiect destinat copiilor din spitale – ianuarie 2014), precum și proiecte și campanii de informare și prevenire a consumului de substanțe (antidrog).

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu