Specialiştii în uro-oncologie se adună la Cluj

Cluj-Napoca va fi gazda celei de apatra ediţii a Conferinţei Internaţionale “Progrese în Uro-Oncologie” care are loc în perioada 25-28 septembrie. Organizatorii sunt Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” şi Institutul European de Oncologie din Milano.

Potrivit organizatorilor, această manifestare, care a devenit o tradiție, are două scopuri: încurajarea abordării multidisciplinare în urologia oncologică și alinierea activității medicale din Europa de est la standardele europene dezvoltate în occident.

La conferință vor fi prezente 40 de personalități medicale din 13 țări care vor susține importante comunicări în domeniu. De asemenea, participații vor putea urmări în direct, simultan intervenții chirurgicale (robotice, laparoscopice standard, laparoscopice 3D sau prin HIFU și radiofrecvență) transmise din sălile de operație ale Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca și Institutului European de Oncologie din Milano. În paralel, în prag de an nou universitar, se va desfășura prima conferință a Asociației studențesti de chirurgie robotică urologică (SARUS).

Distribuie:

Postaţi un comentariu