Sistemul de donaţii „debit direct” introdus la Cluj

Voluntari din echipa Habitat for Humanity

ONG-ul „Habitat for Humanity” a introdus la Cluj sistemul de „debit direct”, prin care oricine poate dona lunar direct din contul bancar.
Donatorul prin debit direct trebuie să aibă cont la una din băncile partenere, să semneze un mandat de debitare directă (document între donator şi bancă) şi un contract de sponsorizare (document între donator şi Habitat for Humanity Cluj). În contractul de sponsorizare, donatorul hotărăşte ce sumă doreşte să doneze lunar (valoarea minimă care se poate dona este de 15 lei). Contractul este valabil pentru trei ani, dar donatorul poate decide în orice moment să îl întrerupă.
„Nu contează ce sumă își permite fiecare să ofere, pot fi 10, 20 sau 50 de lei. Ne dorim ca donaţia să nu afecteze bugetul lunar al unei familii, dar puţin câte puţin se strâng fonduri care ne permit să-i ajutăm pe clujenii care au cea mai mare nevoie de o locuinţă simplă, normală. Debitul direct presupune semnarea unui mandat, care autorizează banca să vireze lunar către Habitat suma stabilită de donator, direct din contul acestuia”, explică Ionuț Sâmpetrean, directorul executiv al asociației.
Fondurile strânse în acest moment cu ajutorul donațiilor prin debit direct sunt utilizate pentru a finaliza construcţia celei de-a șasea comunităţi Habitat din Cluj. Patru familii în nevoie urgentă de locuințe vor beneficia de cele patru case care se află în construcție în Chinteni, la 13 km de Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu